Han har vært med i hver eneste kamptropp

Liverpool har spilt 49 kamper denne sesongen. Bare en mann har vært i troppen til samtlige kamper.

20. apr 2018 kl 18.22 Einar Kvande

James Milner har passert 32 år, men fremstår mer gjennomtrent og i bedre form enn noen gang i sin Liverpool-karriere. I tillegg til å være en evighetsmaskin er Leeds-gutten nesten aldri skadet.

Han er den eneste Liverpool-spilleren som har vært med i kamptroppen til samtlige offisielle kamper denne sesongen. Roberto Firmino og Loris Karius er de nærmeste på den listen.

Siden preseason startet i begynnelsen av juli i fjor har Milner bare hatt et par småskader. Han fikk en muskelskade i fremsiden av venstre lår fem minutter før pause i finalen i Premier League Asia Trophy mot Leicester i Hong Kong den 22. juli, men var tilbake i full trening bare åtte dager senere, og spilte første omgang av finalen i Audi Cup mot Atletico Madrid den 2. august.

Den 26. januar klarte ikke å trene på grunn av en lårhøne, men ble raskt friskmeldt igjen og kom inn som innbytter i FA-cupkampen mot West Bromwich allerede dagen etter. Dette er de to eneste skadene Milner har hatt denne sesongen.

126 kamper og 15 mål

Siden Bosman-overgangen fra Manchester City sommeren 2015 har Milner spilt 126 kamper og gjort 15 mål for Liverpool. 45 kamper og 7 mål i 2015/16, 40 kamper og 7 mål i 2016/17, og hittil 41 kamper og 1 mål denne sesongen. Veteranen er med andre ord stabiliteten selv. 21 av kampene denne sesongen har vært fra start, mens 20 har vært innhopp fra benken.

Da Milner kom til Liverpool var det med lovnader fra Brendan Rodgers om å spille sentralt på midtbanen. Han ble imidlertid etter hvert brukt i flere posisjoner, og spesielt under Klopp har han blitt benyttett både som venstreback, og både på kant og sentralt på midtbanen. Denne sesongen har han imidlertid stort sett hatt en sentral midtbanerolle.

Milners kontrakt løper ut etter neste sesong, men ryktene har begynt å svirre om at duracellkaninen vil bli tilbudt en ett års forlengelse av den avtalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]