Har allerede sin mest produktive sesong i karrieren

Alex Oxlade-Chamberlain har funnet formen, og stortrives.

18. apr 2018 kl 11.08 Arild Skjæveland

Alex Oxlade-Chamberlain har virkelig funnet formen i Liverpool de siste ukene. Ifølge statistikkguru Andrew Beasley gjorde hans målgivende mot Bournemouth på lørdag at han allerede har sin mest produktive sesong i karrieren.

Han står nå med fem mål og seks målgivende – et mål eller en assist hvert 160. minutt. Forrige sesong hadde han tre mål og åtte målgivende for Arsenal, og var involvert i en scoring hvert 176. minutt.

Han har målgivende i fire av sine seks siste hjemmekamper i ligaen.

Stortrives i LFC

Chamberlain takket nei til Chelsea, hvor Antonio Conte ønsket å bruke ham som vingback. I Liverpool har han spilt midtbane – og gjort sakene sine bedre og bedre.

– Jeg elsker det. Det er vanskelig å ikke nyte det når du går ut der og hører supporterne synge. Det var fantastisk igjen, og det er lett å trives med fotballen her. Det hjelper når formen er bra og resultatene går vår vei slik det gjør for øyeblikket, sier han i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi er inne i en god periode for øyeblikket, og det er veldig gledelig. Vi må holde fokuset og fortsette å prestere på dette nivået for å hjelpe laget fremover, sier han.

– Selv da vi gikk rundt i sentrum før kampen var stemningen rundt i byen fantastisk. Som spiller kan du ikke takke folk nok for slikt. Det er slike øyeblikk du drømmer om som liten gutt.

– Det å spille for en klubb som Liverpool som har en slik støtte, og se hvor mye det betyr for fansen. Det gjør at jeg vil gå ut på banen og håpe at vi kan gjøre dem glade hver gang, sier 24-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]