– Atletico, Chelsea og Barcelona – ingen har scoret på Olimpico

Serie A-ekspert Rolf-Otto Eriksen tror vi har to jevne semifinaleoppgjør i vente.

18. apr 2018 kl 10.30 Arild Skjæveland

Tirsdag 24. april og onsdag 2. mai skal Liverpool og Roma spille om finaleplass i Kiev. Roma tok seg til semifinalen på dramatisk vis, da de først tapte 1-4 i Barcelona, for så å slå Lionel Messi og co 3-0 hjemme på Stadio Olimpico.

Hovedstadsklubben har fortsatt ikke sluppet inn et eneste mål på hjemmebane i Champions League denne sesongen. Serie A-kommentator Rolf-Otto Eriksen tror det vil bli tett.

– Roma er et godt lag i Serie A, men de har vært et enda bedre lag i Champions League. Det er noe med måten de har løst kampene på som er veldig imponerende. De har hatt Atletico Madrid, Chelsea og Barcelona på Stadio Olimpico denne sesongen, uten å slippe inn et mål, sier Eriksen til liverpool.no.

SERIE A-EKSPERT:
SERIE A-EKSPERT:  Rolf-Otto Eriksen kommenterer Serie A for Viasport.

– Det er et lag som henger veldig godt sammen, og lykkes godt under Eusebio Di Francesco. Han har truffet veldig godt med tilnærmingen akkurat i denne turneringen.

En god sentrallinje

At Roma har en god målvakt er noe alle Liverpool-supportere har fått med seg det siste halve året. Brasilianske Alisson har blitt kraftig linket til klubben.

– Jeg vil trekke frem den gode sentrallinja i Roma, sier Eriksen.

– Keeper Alisson kjenner sikkert Liverpool-supportere til, og har kikket litt ekstra på den siste tiden. Han er en av Europas aller beste keepere.

– Så har du Kostas Manolas – en gresk midtstopper på topp internasjonalt nivå. På midtbanen har du belgiske Radja Nainggolan som på sitt toppnivå er av de beste i Europa. På topp har du Edin Edzko. Han har ikke scoret like hyppig som da han ble toppscorer i Serie A med 29 mål forrige sesong, men er en meget bra spiller.

Han tror Virgil van Dijk mot Edin Dzeko kan bli en nøkkelduell i oppgjørene.

TOPPSCOREREN:
TOPPSCOREREN:  Edin Dzeko er Romas stjernespiss, og en de har få alternativer til i troppen.

– De to er et veldig interessant moment i dette oppgjøret. Dzeko er så mye mer enn en målmaskin. Han er ofte inne på egen halvdel, møter, fordeler og setter opp spill rundt seg. Det å kunne bryte foran og stå imot Dzekos duellstyrke og fysikk tror jeg kan bli avgjørende. Jeg ser ikke bort fra at det kan smelle der, sier han.

Høyt press

Liverpool har blitt kjent for sitt press under Jürgen Klopp. Høyt press var nøkkelen da Roma slo ut Barcelona i kvartfinalen, og Eriksen tror Liverpool kan møte et lag som spiller på en lignende måte som seg selv.

– Di Francesco er kjent som en «4-3-3-mann» som liker høyt press. Nå har vi Klopp på den andre siden med sin filosofi, så jeg tror det er to lag som kommer til å møte en del av seg selv. Jeg tror det blir avgjørende hvilket av lagene som takler best å møte en lignende fotball som de spiller selv, sier Viasport-kommentatoren.

– Mot Barcelona la han om til tre bak, og tok Barcelona på senga. Selv ikke Barcelona klarte å spille av det presset til Roma på hjemmebane. Jeg er veldig spent før disse oppgjørene – fotballfaglig er det svært interessant.

Tror ikke fart blir en avgjørende faktor

Umiddelbart etter trekningen ble det mye snakk om Liverpools hurtighet, og at det kunne bli en avgjørende faktor i disse to kampene. Eriksen tror snakket om mangelen på hurtighet er overdrevet.

– Det forsvant en kar fra Roma til Liverpool i fjor sommer som har bra fart, men det er ikke slik at dette Roma-laget er tregt.

– I det bakre leddet har du Alessandro Florenzi, en ekte Roma-gutt og italiensk landslagsspiller som er langt ifra langsom. Manolas er 190 høy men flytter «røttene» veldig kjapt. Du vil se ham løpe opp de fleste spillere. Nå vil de møte en av de hurtigste spillerne i bransjen.

Fremover er det også bra fart i dette Roma-laget.

– Offensivt så er ikke Dzeko verdens hurtigste spiller selvfølgelig, men du har kantspillere som Diego Perotti og Stephan El Shaarawy som har bra fremdrift og kan dra av spillere. De har ikke den samme ekstreme hurtigheten som Liveprool, men det går ikke langsomt.

Tøft program i ligaen

Roma ligger i skrivende stund på fjerdeplass på tabellen, før de har ligakamper mot Genoa onsdag kveld, SPAL på lørdag, og Chievo på hjemmebane mellom kampene mot Liverpool.

LINKET:
LINKET:  Liverpool har blitt linket til keeper Alisson. Her med lagkaptein Daniele De Rossi.

Laget er i en posisjon hvor det er tre lag som ligger veldig likt på tabellen, men kun to Champions League-plasser å spille om.

– Først er det Genoa, og der bør Roma absolutt vinne. En av de fire plassene vil selvfølgelig Roma ha. Der har Juventus vist hvordan en skal gå frem, med å rotere på en god måte og stille med kampklare spillere – men Roma har ikke en like bred stall som Juve, sier Eriksen.

– De har ikke gode alternativer til Dzeko. Tsjekkeren Patrik Schick er et veldig stort talent, men har ikke slått ut i full blomst enda. Dzeko blir veldig sjelden hvilt.

– Så skal de møte SPAL borte, et lag som spilte uavgjort mot Fiorentina og holdt Juventus hjemme. Det er et lag som kjemper om å unngå nedrykk, så et skikkelig vanskelig lag å møte. Det er ikke lett å dra dit og hente poeng, og Roma er ikke i en posisjon hvor de kan slippe opp.

– 55-45 til Liverpool

Serie A-kommentatoren tror det blir jevnt i semifinalene, men holder Liverpool som en ørliten favoritt.

– Jeg tror det kommer til å bli to veldig jevne kamper, og så jevnt at det er det laget som er flinkest til å sette sjansene sine som spiller finale.

– Når du har en spiller som Salah, som holder på med den tryllingen han gjør nå, så har du nesten en faktor som Lionel Messi. Hvordan det slår ut når han kommer til Stadio Olimpico blir interessant. Han har et veldig godt forhold til supporterne og tidligere lagkamerater. De kjenner han seg godt, men om han briljerer og slipper seg helt løs blir Liverpool tøffe å slå.

– Jeg vil si det kan gå begge veier, men 55-45 til Liverpool. Jeg gleder meg veldig, sier Eriksen.

Liverpool - Roma spilles tirsdag 24. april kl. 20.45. Returen på Stadio Olimpico går onsdag 2. mai kl. 20.45.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]