– Han er en spesiell spiller

Dirk Kuyt er en stor fan av Roberto Firmino.

17. apr 2018 kl 11.06 Arild Skjæveland

Dirk Kuyt var angriperen som kom til Liverpool etter å ha scoret 22 mål på 33 ligakamper, 29 mål på 34 ligakamper og 20 mål på 34 ligakamper i de tre foregående sesongene i Eresdivisie. I LFC fikk han en litt annen rolle, men ble satt stor pris på av The Kop for sin arbeidsinnsats og vilje.

Roberto Firmino er kanskje litt mer elegant, og har denne sesongen også vært mer målfarlig enn Dirk var i den røde trøyen – men når det kommer til arbeidsinnsats er det likheter. Kuyt er stor fan av Firmino.

– Han har sin egen spillestil, og det gjør at han er en spesiell spiller, sier Kuyt i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Det er det jeg liker med en spiller. En typisk målscorer eller annen type spiss. Du ser det mye rund om i Europa, men Firmino har sin egen stil og ting han er spesiell på. Han scorer flotte mål, men hjelper også spillerne rundt seg.

– Komplett angriper

Kuyt mener han er en komplett angriper.

INTERVJUET:
INTERVJUET:  Dirk Kuyt ble intervjuet av LFCTV.

– Han er en stor målscorer, men han er også en lagspiller med alt han gjør. Jeg kjenner ham ikke, men når jeg ser ham spille vil han bare at laget skal vinne, og han er ikke den som absolutt må score selv. Det er det største med Firmino for meg.

– Han scorer mål, men han leverer også målgivende, og da er du en komplett spiller i mine øyne. Han jobber også hardt, er egoistisk og løper. Jeg har nesten sett alle kampene, og det jeg ser er at han gir alt. Noen ganger scorer han ikke eller har målgivende, men han gir alltid alt.

Flere taklinger enn Vertonghen

Roberto Firmino står med 25 mål og 13 målgivende på 47 kamper denne sesongen. Det er gode tall for en hvilken som helst angriper – men så bidrar han også med en del annet.

Kun Emre Can (67) har flere taklinger enn Roberto Firmino i Premier League denne sesongen ifølge premierleague.com.

Angriperen har 62 taklinger – 20. mest i Premier League. Den eneste angriperen foran han på listen er Jordan Ayew i Swansea, med 68. Flest av alle har Wilfred Ndidi i Leicester med 129.

62 er flere taklinger enn spillere som Jan Vertonghen (60), Shkodran Mustafi (61) og Fernandinho (54). Det er faktisk flere enn samtlige forsvarsspillere på alle topp seks-klubbene, med unntak av César Azpilicueta i Chelsea (74).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]