Har satt opp en dommer Pep Guardiola har dårlig erfaring med

Guardiola mener Antonio Mateu Lahoz kostet dem dyrt forrige sesong.

9. apr 2018 kl 17.24 Arild Skjæveland

Tirsdagens kvartfinale på Etihad Stadium skal dømmes av en spanjol. Antonio Mateu Lahoz er satt opp som dommer. Den ene gangen han har dømt Liverpool tidligere var i gruppespillskampen mot Ludogorets i Bulgaria i 2014. Den kampen endte 2-2, og var uten store kontroverser.

Manchester Citys manager nevnte nettopp Lahoz da han snakket med media etter tapet på Anfield.

Exit mot Monaco

Forrige sesong røk City ut mot Monaco. Det, og dommeren som dømte på Etihad Stadium, var noe han trakk frem da han snakket om dommeren i kampen på Anfield forrige onsdag.

– Jeg husker hva som skjedde i fjor. Det var 1-1 hjemme mot Monaco da vi ble snytt for en klar straffe på Sergio Agüero, og det som skulle ha vært et rødt kort, men den spanske dommeren ga det ikke. Vi gikk fra en mulig 2-1 ledelse til 1-2. Disse situasjonene er veldig viktige, sa Guardiola etter kampen på Anfield ifølge Marca.

City vant den kampen 5-3, men røk ut da de tapte 1-3 på bortebane. Nå er den samme dommeren satt opp igjen.

Gir mye kort

Lahoz har dømt 18 ligakamper i La Liga denne sesongen, og har gitt ut 92 gule kort. I tillegg har det blitt tre røde. Han har delt ut ni straffespark, skriver Liverpool Echo.

Han har dømt seks kamper i Europa denne sesongen. Der har han enda ikke vist ut noen, har gitt 25 gule kort, og kun to straffespark.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]