I 2020 vil Premier League-klubbene få vinterpause

Fra 2019/20-sesongen ser det ut til å komme endringer.

18. apr 2018 kl 13.36 Arild Skjæveland

Det engelske fotballforbundet, Premier League og EFL skal nå være nær enighet om en modell som vil gi lagene en vinterpause. Det rapporterer Sky Sports News.

Samtalene om innføring av en pause på vinteren startet for to år siden, og nå ser det ut som det skal gjennomføres fra og med 2019/20-sesongen.

Slik vil det fungere

Én Premier League-runde skal spilles og fordeles utover to uker. Det gir lagene en pause fra ligakamper. Samtidig skal FA cupens femte runde spilles i midtuke heller enn i helg, og omkamper erstattes av ekstraomganger og straffekonkurranse slik at en får et lag videre samme dag.

Det hektiske juleprogrammet vil forbli som det er, og det vil heller ikke bli en type pause som vi er kjent med fra Spania og Tyskland, hvor hele ligaen tar en pause samtidig.

Lagene vil altså få pausen på ulike tider, og det vil fortsatt bli spilt kamper som sendes på TV i hele perioden. Lag som har pause har lov å reise utenlands for treningsleir, men å dra til Asia eller USA for å spille oppvisningskamper og av kommersielle grunner vil ikke bli godt mottatt, ifølge Sky.

Planen er at alle klubber vil få en periode med 13 dager fri. Det er ventet en offentliggjøring i løpet av de neste fire ukene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]