– Jeg tror ikke City blir like suverene neste sesong

Jürgen Klopp tror avstanden mellom lagene vil være mindre.

21. apr 2018 kl 09.57 Arild Skjæveland

Manchester City er suverene ligamestere denne sesongen, og dersom de holder koken oppe kan de ta over 100 poeng.

Liverpools manager tror det vil bli tettere mellom lagene neste sesong.

– Dersom City spiller en normal sesong, som de ikke har gjort i år, så ville det ha vært veldig tett helt til slutten, for vi ligger alle tett. United er fire poeng foran, Tottenham er to poeng bak. Det er en skikkelig kamp for disse plassene. Alle de seks store har prestert i år, men City har prestert best, sier Klopp til Liverpool Echo.

Frykter ikke City

Liverpool har slått Manchester City i tre av fire kamper denne sesongen, men er 17 poeng bak i ligaen. Klopp frykter ikke de lyseblå inn mot neste sesong.

– Klart jeg ikke frykter den utfordringen, sier manageren.

– Vi får se. Det er vanskelig å håndtere suksess på samme måte som det er vanskelig å håndtere andre ting i fotball, men jeg er ganske sikker på at de vil bli sterke igjen. Det gjør ikke livet lettere, men det er ikke umulig å ta et steg til.

– Forskjellen mellom oss og City var ikke tydelig i kampene mellom oss, men skjedde i de andre kampene. Noen poeng mistet vi fordi vi var uheldige, og andre poeng var vårt eget ansvar, og det må vi jobbe med.

TRE SEIRE:
TRE SEIRE:  Liverpool har slått Manchester City tre ganger denne sesongen.

Mye uforløst potensiale

Klopp tror verken Liverpool eller Manchester City har fått ut hele sitt potensiale.

– Det er ikke hvor viktig City vil bli, men hvordan vi kan ta de andre poengene, pluss poengene vi allerede har klart å ta. Det er jobben vi har foran oss, og grunnen til at det kan bli tettere. De kan dominere, for de har ikke noen begrensinger på hva de kan bruke.

– Dessverre må jeg si at jobben City har gjort de siste årene har vært utmerket. De har satt sammen et lag i en perfekt alder. Det er fortsatt mer i vente. Kevin De Bruyne er midt i t20-årene. Sergio Aguero er fortsatt med, Leroy Sane er evldig unge, Raheem Sterling er veldig ung, Gabriel Jesus er veldig ung.

– De vil ikke slutte med å friske opp stallen, men uansett hva de gjør så vil det være mulig å slå dem. Vi har også en god alder på laget vårt, med de beste årene i vente. Det er det vi må forsøke å bygge videre på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]