Tre kjappe– Den kommende halvannen uka må det prioriteres å komme til finalen

Redaksjonen om rotasjon og prioriteringer, Virgil van Dijk, og de nye hjemmedraktene.

21. apr 2018 kl 08.27 Arild Skjæveland

Hvordan ønsker du at Klopp skal disponere stallen i ligaen de neste to ukene, med tanke på det som skal skje i Champions League?

Tore Hansen:
– Før Palace, Man City, Everton og returen mot Man City fikk jeg samme spørsmålet og svarte at «her er det bare å gå all in». Det gikk ganske bra. Den kampen vi sparte spillere i endte målløst på Goodison. Nå synes jeg bildet er litt annerledes. Vi har forbedret vår posisjon i ligaen og vi står foran den siste hekken før en eventuell Champions League finale. Jeg så hva Klopp sa på pressekonferansen fredag, men jeg tror det blir en eller to forandring i dag mot WBA - med tanke på tirsdag. Kanskje på backene, kanskje i midtforsvaret? Vi får se. Roma-kampene har første prioritet og er svært viktige. Så er det bare å håpe å tro at vi klarer å ta minst fire poeng mot WBA og Stoke.

Torbjørn Flatin:
– I ligakampene mot West Bromwich og Stoke som mot Everton nylig, hvor Klopp sparte Salah og Firmino og brukte seniorspillerne fra benken. Den kommende halvannen uka må det prioriteres å komme til Champions League finalen.

Einar Kvande:
– Denne synes jeg er vanskelig, men jeg ønsker vel at vi stiller med vårt beste mannskap til en hver tid helt frem til vi er 100 prosent sikret en plass blant topp fire. Det er klart at kampene mot Roma stjeler mye av fokus nå, men vi har ikke råd til å ta foten av gasspedalen i ligaen heller. Vi ønsker ikke å ha Chelsea helt oppe i ryggen vår når vi møter dem på Stamford Bridge i nest siste serierunde.

Har kjøpet av Virgil van Dijk svart til forventningene?

Tore Hansen:
– For en spiller - for en tilstedeværelse! Etter de første par kampene har hen vært enorm i mine øyne. Ville vi klart å stå imot City uten ham bakerst? Jeg tviler på det. Kommer vi til en finale har vi nesten tjent inn utlegget på en halv sesong. Med Virgil bakerst har vi fått sjefen vi har etterlyst i noen år og jeg synes også spillere som Joel Matip og Dejan Lovren har hevet seg etter nederlenderens inntreden på laget. Jeg er veldig fornøyd med kjøpet og måten han har styrket laget på. Hvilken gevinst det kan bli på en hel ligasesong!

Torbjørn Flatin:
– I aller høyeste grad. Ikke det at jeg er overrasket over at han er så god, men jeg er overrasket over hvor fort det har blitt mer ro og kontroll i den bakre fireren. Hans størrelse og pondus er også veldig betryggende når det er dødballer i mot.

Einar Kvande:
– Ja, absolutt, og vel så det. Jeg er blitt mektig imponert over måten nederlenderen har fremstått på helt fra første dag i klubben. Han er den ubestridte sjefen i forsvarsrekka nå, og vil være fast inventar så lenge han er skadefri. Forsvaret har fremstått som mye tryggere i hele vinter og vår, og jeg krysser fingrene for at det fortsetter slik.

HAR IMPONERT:
HAR IMPONERT:  Virgil van Dijk har gjort sakene sine veldig bra etter at han kom.

Liverpool har denne uken presentert sine nye hjemmedrakter - hva synes du?

Tore Hansen:
– Jeg er litt sær når det gjelder drakter. Blir litt skuldertrekk fra min side. Klassisk, rene drakter som ble lansert. Stort mer klarer jeg egentlig ikke å presse ut. Er vel sånn midt på treet, pluss? New Balance har stort sett levert bedre enn Warrior synes jeg, selv om jeg fortsatt drømmer om Adidas tilbake på Anfield.

Torbjørn Flatin:
– Jeg trives best med en hjemmedrakt som er mest mulig rød og mest mulig stilren. Nå forstår jeg at det må varieres litt fra år til år, men ikke er jeg særlig begeistret for den hvite streken som går halvveis ut på skulderen og ei heller knepping i halsen. Årets drakt er finere, selv om jeg helt sikkert også kommer til å venne meg til den nye.

Einar Kvande:
– Jeg må ærlig innrømme at jeg synes inneværende sesongs drakt er mye finere. Jeg likte ikke den hvite stripen som går utover skuldrene, og har heller ikke helt sansen for kragen. Men jeg blir vel vant til den etter hvert.

NY DRAKT:
NY DRAKT:  Dette er Liverpools drakt for 2018/19-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]