– Jeg ville også ha vurdert Steven Gerrard som en managerkandidat om jeg var klubbeier

Jürgen Klopp har full forståelse for at Glasgow Rangers vil ha Steven Gerrard som sin nye manager.

27. apr 2018 kl 13.28 Einar Kvande

Liverpools U18-trener er ønsket som manager i Rangers.

– Det bekymrer meg ikke. Om det skjer vil Steven Gerrard uansett for alltid være en Liverpool-legende. Vi støtter ham, uansett hvilken avgjørelse han tar. Så enkelt er det. Men ingen avgjørelse er tatt. Jeg vet ikke nøyaktig hva situasjonen er for øyeblikket, men ingen har fortalt meg at han har bestemt seg for noe, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse på Melwood i formiddag.

– Jeg skjønner at klubber viser interesse for Stevie. Han har masse erfaring som spiller, og nå også ett år som manager. Jeg ville også ha vurdert ham som en managerkandidat om jeg var klubbeier. Det er ganske normalt.

– En dag vil det skje at han blir manager, enten her eller et annet sted. Dette er en avgjørelse han må ta. Han er gammel nok til å bestemme slikt selv. Det eneste jeg vil si er at jeg støtter ham uansett hva avgjørelsen blir.

Har et meget godt forhold til Gerrard

– Mitt forhold til Steven, og det samarbeidet jeg har med ham, er fantastisk. Jeg ville ha elsket å ha jobbet med ham da han var spiller, men jeg kom inn litt for sent til det, sa Klopp.

– Da vi møtte hverandre første gang hadde vi en god samtale, og derfra har samarbeidet utviklet seg strålende. Han ønsket å lære, og han lærte. Han ønsket å gjøre en jobb, og han gjorde jobben. Dersom han mener han er klar for en managerjobb, så er han klar. Slik er det.

– Han hadde en veldig, veldig god periode som U18-manager i første del av sesongen her, da alle spillerne var tilgjengelige. Men så sendte vi ut spillere på lån, noe som førte til at han fikk nye spillere i troppen. Det er ikke spesielt hyggelig for en juniortrener, og jeg tror ikke han kommer til å savne den biten. Du ønsker å ta ut et lag, og så forteller førstelagstreneren at han trenger tre av spillerne dine. Det vil nødvendigvis ikke være de dårligste spillerne i troppen hans. Det gjorde ikke livet enklere for ham. Han har vært gjennom en vanskelig andre halvdel av sesongen. Han har måttet lære raskt, og det har han gjort.

– Dersom han ønsker en ny utfordring, og det er grunn til å understreke dersom her, vil vi gladelig støtte ham. Så lenge det ikke er som Everton- eller Manchester United-manager, vil vi hjelpe ham med alle spørsmål han måtte ha! Det er det ingen tvil om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]