Kan ikke spare mellom semifinalene

AS Roma må trolig gå «all in» både i liga og Champions League.

16. apr 2018 kl 10.01 Arild Skjæveland

Der Liverpools tabellsituasjon i øyeblikket ser mer komfortabel ut, og en «har råd» til å tape to kamper på de siste fire, er situasjonen for Roma en litt annen.

Lagene møtes i Champions League-semifinale på Anfield tirsdag neste uke. Før den kampen har Liverpool bortekamp mot tabelljumbo West Bromwich, mens Stoke på 19. plass venter på Anfield lørdagen etter første semi.

Der må en anta at Jürgen Klopp vil benytte muligheten til å bruke hele troppen – litt avhengig av hvordan den første semifinalen går.

Verre for Roma

Roma spilte i helgen uavgjort 0-0 mot byrival Lazio, med Lucas Leiva og Luis Alberto på laget. Med det resultatet ligger de to hovedstadslagene på Champions League-plass, begge med 61 poeng. Roma ligger på tredje, mens Lazio er på fjerde.

TETT:
TETT:  Det er tett i kampen om topp fire-plassering i Serie A.

Kun poenget bak jager Inter, som spiller hjemme mot Cagliari onsdag kveld. Tabellsituasjonen gjør at Roma trolig må bruke noe tilnærmet sitt beste lag i helgens bortekamp mot SPAL 2013 – et lag som ligger like over streken og kjemper mot nedrykk.

Mellom de to semifinalene spiller Roma hjemme mot Chievo – enda et lag som ligger like over streken med tre poeng ned. Liverpools semifinalemotstander har hatt problemer med Financial Fair Play, og må gå i null den kommende sommeren. Derfor er kvalifisering til neste års Champions League regnet som livsviktig for klubbens økonomi. I fjor sommer måtte klubben selge Mohamed Salah til Liverpool før 30. juni av FFP-grunner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]