Nå har Liverpool «råd» til to tap på de siste seks

Tottenham fikk med seg alle poengene fra Stamford Bridge.

1. apr 2018 kl 19.11 Arild Skjæveland

Chelsea tapte den svært viktige kampen mot Tottenham hjemme på Stamford Bridge. Det sender Spurs to poeng bak Liverpool med én kamp til gode, men det er likevel godt nytt for røde supportere.

Seieren til Tottenham gjør nemlig at Chelsea er 10 poeng bak Liverpool med én kamp til gode. Skulle de vinne hengekampen de har borte mot Burnley vil de være sju poeng bak Liverpool. Liverpool har seks kamper igjen å spille.

De helrøde har også en overlegent bedre målforskjell enn London-laget, og har 14 plussmål mer. Liverpool har nå «råd» til to tap på de siste seks, og likevel klare målet om en plassering blant topp fire to år på rad, for første gang siden 2009.

Tre seire, to uavgjort og ett tap vil nå være nok på de siste kampene mot Everton borte, Bournemouth hjemme, West Bromwich borte, Stoke hjemme, Chelsea borte og Brighton hjemme.

Kunne vært skummelt

Chelsea var laget som tok ledelsen i dagens toppkamp, da Alvaro Morata headet inn 1-0. Hadde Antonio Contes lag vunnet denne kampen, så er det en rekke scenario som gjort at Liverpool ikke endte blant de fire beste.

Om Chelsea kun hadde vært sju poeng bak med én kamp til gode, hadde presset på Liverpool på Goodison Park mellom de to kvartfinalene mot Manchester City vært langt større. Et uavgjortresultat der, og tap på Stamford Bridge i nest siste serierunde, kunne betydd femteplass i Premier League – siden de blå fra London har et svært overkommelig kampprogram.

Heldigvis er ikke det noe en trenger å tenke på. Christian Eriksen utlignet på overtid i førsteomgang, før Dele Alli scoret to ganger og sikret 1-3. Tottenhams første seier på Stamford Bridge siden 1990.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]