– Jeg sliter med selvtilliten i blant

Åpenhjertlig Dejan Lovren om feil, selvtillit og spillestil.

1. apr 2018 kl 13.19 Arild Skjæveland

Dejan Lovren har spilt 33 kamper denne sesongen, og i kampene han har spilt har han stort sett prestert veldig bra. De kampene det ikke har gått så bra, som borte mot Tottenham og Manchester United, blir ofte husket. Det er de kampene han har spilt som Liverpool har tapt.

– Alle gjør feil, men når jeg spiller én dårlig kamp på 18 kamper så sier alle «se, se, se». Hvorfor? Jeg fortjener ikke det. Folk legger ikke merke til meg i de mindre kamper. De ser vi slår Porto 5-0, men ingen ser at jeg spilte en rolle, sier kroaten i et åpenhjertlig intervju med Jonathan Northcroft i The Sunday Times.

– Det er en utfordring. En personlig utfordring. Om du er klar til å legge det bak deg om du har gjort en feil. Jeg gjorde det rett etter Spurs-kampen da jeg ikke hadde vært med å tape 18 kamper. Store spillere trenger ikke seks-sju kamper, store spillere viser at kritikerne tar feil i den neste kampen. Men det er noen som ikke bryr seg om det når det er meg. De leiter bare etter den neste feilen, sier han videre.

Har slitt med selvtilliten

Lovren innrømmer at han har slitt med selvtilliten i perioder.

– Noen ganger forsvinner selvtilliten min i noen øyeblikk. Klopp tror på meg, og jeg tror på han. Noen ganger er jeg en person som tenker «ah, jeg er veldig god», mens jeg andre ganger kan tenke «ah, jeg gjorde dét. Jeg er ikke god nok». Manageren sier at du alltid må være på et nivå, men det er vanskelig. Noen ganger har du selvtillit, andre ganger ikke. Noen ganger godt humør, andre ganger ikke.

I bortekampen mot Tottenham ble han tatt av banen tidlig, men han mener at Klopp behandler han veldig bra som manager.

TIDLIG UT:
TIDLIG UT:  Dejan Lovren ble byttet ut tidlig mot Tottenham på Wembley.

– Vel, ikke da han tok meg av mot Spurs. Da var jeg rasende, ler Lovren.

– Men etterpå, da vi fikk pratet. Etter noen dager inviterte han meg inn på kontoret sitt. Jeg ønsket svar, men han sa positive ting. Han sa at «dersom du tenker om deg selv slik jeg tenker om deg vil du bli en av de beste spillerne i verden».

Liker Van Dijk-kjøpet

Jürgen Klopps lag forsvarer seg på en annen måte enn foreksempel Manchester United.

– Manchester United-forsvarere sitter dypere og venter. Vi har en annen type fotball. Vi må presse høyt, og det er en utfordring som forsvarsspiller.

Etter kampen mot United ble Lovren kritisert for at han tok duellene med Romelu Lukaku, heller enn å falle av.

– De kan si det, men de hører ikke managerens instrukser. Dersom han ønsker meg høyere oppe, er jeg høyere oppe. Det er det vi gjør. Det er risikabelt, men se hvor mange mål vi har scoret etter å ha vunnet ballen.

Liverpool la 75 millioner pund på bordet og sikret seg Virgil van Dijk i januarvinduet. Både Joel Matip og Dejan Lovren har dannet midtstopperpar med nederlenderen etter hans ankomst.

– Når du kjøper slik kvalitet til laget er det en styrke. Jürgen har gjort et godt valg. «Virg» finner fortsatt sin plass, men neste sesong vil han bli glimrende. Jeg liker hvordan vi spiller sammen. Han er en fin fyr. Han er rolig, men ikke rolig når jeg slår ham i basketball. Når det kommer til basketball må han lære.

I basketball er det visst kroaten som er sjefen på Melwood.

– Jeg er mesteren. Joel Matip burde være god, for han er så høy, men han har ikke den riktige teknikken. Joe Gomez er verst. Han kaster som at det skulle vært et innkast.

KOM INN:
KOM INN:  Dejan Lovren kom inn og spilte de siste 20 minuttene i seieren over Palace lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]