Robertson og Salah kan være tilbake på tirsdag

– Andy Robertson og Mohamed Salahs skader er ikke alvorlige, sier Jürgen Klopp.

7. apr 2018 kl 13.08 Einar Kvande

Jürgen Klopp hevder at laguttaket mot Everton skyldes den forrige kampen mot Manchester City og ikke den kommende kvartfinalen i Champions League.

– Som vanlig hadde vi rådslagning med den medisinske avdelingen for å finne ut hvem som er 100 prosent. Du venter så lenge som mulig før du bestemmer deg. Spesielt når du har så kort tid mellom kampene, uttaler Klopp til Sky Sports.

– Mo er skadet. Jeg tror ikke det er spesielt alvorlig og han kan være tilgjengelig på tirsdag igjen, men i dag var han ikke tilgjengelig. Det er det samme med Robertson, som har en skade i baksiden av den ene leggen.

– Bobby er på benken. Han har spilt mange kamper, så vi valgte å benytte to uthvilte spisser her. Det virker fornuftig å gjøre den endringen.

– Jeg tenker alltid på hvordan vi kan vinne kommende kamp, og du trenger friske bein for å klare det om du har dem. Det er grunnen til at vi har gjort disse endringene.

– Det handler alltid om hva som skjedde i den forrige kampen, og ikke hva som skal skje i den neste. Vi er 100 prosent fokusert på kampen mot Everton. De fortjener vår respekt, og de har vår respekt. Det blir en veldig tøff kamp i dag, forhåpentligvis for begge lag.

– Det er åpenbart at dette er en veldig viktig kamp for oss, og det ønsker vi å vise også.

Glad for å kunne starte med Clyne og Ings

Både Nathaniel Clyne og Danny Ings starter kampen. Førstnevnte starter sin første kamp denne sesongen, mens sistnevnte starter sin første kamp under Jürgen Klopp.

– Jeg er veldig glad på deres vegne, og spesielt gjelder det Clyney, som har vært utrolig lenge ute.

– Det er et veldig godt tegn for oss hvordan vi har håndtert situasjonen mens han har vært borte. Joe og Trent har gjort jobben utmerket.

– Nå har han vært tilbake i trening i flere uker, og har spilt to kamper for U23-laget, så han er klar. Det samme gjelder Danny. Han er opprømt over å få sjansen.

– Jeg forventer ikke perfeksjon eller rytme fra dem, men jeg forventer glede, spenning, og at de skal nyte en kamp som dette, og at de er klare til å jobbe. Det vet jeg de vil gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]