Roma fordømmer oppførselen til egne fans

Rundt 80 Roma-fans gikk løs på Liverpool-supportere med belter, hammere og batonger. Nå har AS Roma kommet på banen med en pressemelding.

25. apr 2018 kl 11.23 Einar Kvande

I en pressemelding fordømmer AS Roma på det sterkeste den uhyrlige oppførselen til det den italienske klubben beskriver som «en liten minoritet av tilreisende fans».

– De brakte skam over klubben og den store majoriteten av Roma-supportere som viste god oppførsel på Anfield, skriver Serie A-klubben.

Det er imidlertid en setning i pressemeldingen som faller mange Liverpool-fans tungt for brystet. AS Roma beskriver angrepene som «sammenstøt med Liverpool-fans», når Roma-fansen i realiteten angrep tilfeldige fans, inkludert eldre og barn, uten å ha blitt provosert på noen måte. Liverpool-supporterne svarte på tiltale først etter å ha blitt angrepet.

Frykter nye angrep i Italia

Av kommentarfeltet på Romas Twitterkonto kommer det frem at mange Liverpool-supportere nå frykter for sin egen sikkerhet når de reiser til Roma om en uke, og de krever at AS Roma iverksetter ekstra sikkerhetstiltak for å beskytte de tilreisende supporterne.

– Det er ingen plass for denne type voldshandlinger innen fotballen, og klubben vil samarbeide med Liverpool FC, UEFA og myndighetene, skriver Roma i pressemeldingen, før de avslutter:

– Klubbens tanker og bønner går nå til den 53 år gamle Liverpool-supporteren som ligger på sykehus, og hans familie.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]