– Ta vel imot gjestene

Jürgen Klopp håper at Romas spillere og fans får en varm velkomst og et fint opphold på Merseyside, sett bort fra de 90 minuttene når kampen spilles.

24. apr 2018 kl 11.05 Einar Kvande

Jürgen Klopp er godt kjent med rivaliseringen og historien som eksisterer mellom Liverpool og Roma.

– Jeg ønsker min kollega Eusebio Di Francesco, hans spillere, stab, klubbledelsen og supporterne til dette store italienske laget velkommen til Liverpool. Roma er en av de flotteste byene som finnes, og jeg gleder meg til vårt besøk der i neste uke. Jeg vet AS Roma har besøkt Liverpool for ikke så alt for lenge siden. Dette er en by som vokser og som blir bedre, og jeg håper våre gjester får tid til å oppleve den unike varmen og gjestfriheten som Liverpool har å by på, skriver Klopp i sin faste spalte i kampprogrammet This is Anfield.

Alle sanne Liverpool-supportere ønsker at våre gjester skal nyte alle aspekter ved besøket her, med ett unntak - selve kampen - de 90 minuttene.Jürgen Klopp

– Alle sanne Liverpool-supportere ønsker at våre gjester skal nyte alle aspekter ved besøket her, med ett unntak - selve kampen - de 90 minuttene. Som en som selv har vært gjest her tidligere kan jeg fortelle mine italienske venner at dette er en av de mest gjestfrie plassene du kan ønske å komme til, og jeg håper vi alle kan ta vare på den følelsen av vennskap, slik at vi sørger for at begge kampene huskes av de riktige grunnene, fortsetter Liverpool-manageren.

– La oss ønske våre gjester velkommen, og vise hverandre våre hjems beste sider. Eusebio Di Frencesco og hans Roma-lag er folk vi har stor respekt for. Han er en kul fyr, og en veldig talentfull leder. Og spillerne hans tror åpenbart på alt han oppmuntrer dem til å gjøre. De kommer fra en flott 3-0 seier på bortebane i helgen, så selvtilliten deres er høy. De har en perfekt blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot i sitt lag og tropp. De er en farlig motstander, så vi må spille opp mot vårt beste i 180 minutter minimum, dersom vi skal ha håp om å gå til finalen.

Den rette formelen

– Jeg tror ikke noen av oss trenger å bli minnet om hvordan Roma nådde semifinalen. Selv har jeg vært så heldig å være involvert i noen store comeback i europeisk fotball, og Liverpool er selvsagt en klubb som er kjent for dette. Romas resultat mot Barcelona må også være i toppsjiktet av den listen. Det forteller meg at uansett hva som skjer i kveld, så lever denne semifinalen også foran returkampen og avspark på Stadio Olimpico. Ingen av lagene kommer til å gi opp før det er over, så jeg er sikker på at dette blir intenst og spesielt.

Denne sesongen handler om håp, ikke frykt.Jürgen Klopp

– For å lykkes i en turnering som dette, der alle lag har verdensklassespillere og er svært godt organiserte, må du ha den rette innstillingen. Du må ha respekt for motstanderen, men aldri frykte dem. Du må ha selvtillit, men samtidig ikke bli for selvsikker. Du trenger mot, men må ikke bli uforsiktig. Du må være modig, men ikke gjøre noe dumt. Så langt har vi funnet den rette formelen, men det har også Roma frem til nå.

– Mitt ønske foran disse semifinalene er at vi nyter øyeblikket og tar med oss det som er positivt, ikke bare som lag, men som klubb. Denne sesongen handler om håp, ikke frykt, og slik må det fortsette om fremgangen skal fortsette, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]