Tidlig avspark er ikke tema lenger

Jürgen Klopp var forbannet da Goodison-derbyet fikk tidlig avspark på en lørdag. Det tenker han ikke på lenger.

7. apr 2018 kl 10.21 Einar Kvande

– Jeg tenker ikke på returkampen mot Manchester City nå. Alt handler om denne kampen, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Det var grunnen til at jeg sa meningen min om tidlig avspark for et par uker siden. Jeg tenker ikke på det lenger. Det er ikke noe problem, legger Liverpool-manageren til.

– En mann i min alder våkner tidlig uansett, så personlig har jeg ingen problemer med at kampen spilles klokken 12.30 (lokal tid, red anm), men det er fornuftig å utnytte hvert minutt og hver time til restitusjon mellom kampene.

– En eller annen bestemte dette for lenge siden. Det var noen som ikke trodde vi ville være med i Champions League lenger. Det er bestemt, og vi må gjennomføre det nå. Vi er midt i et sirkus, og alt annet blir avgjort av andre rundt oss.

Pearce spår fem endringer i startoppstillingen

Echo-journalist James Pearce spår at karer som Danny Ings, Dominic Solanke, Alberto Moreno, Nathaniel Clyne og Gini Wijnaldum vil starte derbyet. Det vil i så fall bli Ings sin første start for Liverpool under Jürgen Klopps ledelse, og hans første kamp fra start siden han scoret i en 1-1 kamp på Goodison i oktober 2015.

Clyne har ikke spilt en kamp for Liverpool siden serieavslutningen i mai i fjor på grunn av et ryggproblem.

Frykter stygt spill

Klopp vet at det blir tøffe tak, men tyskeren håper at Sam Allardyce sitt lag holder seg på rett side av regelverket. Liverpool har ikke råd til å få flere skader før returkampen mot City.

– Selvsagt blir det veldig aggressivt. Alle har fortalt dem de siste fem ukene at de ikke har vunnet et derby på lang, lang tid. Det er den enkleste form for motivasjon du kan få.

Jeg har aldri forstått hvorfor det skal spilles stygt. Det er like dumt om å kaste ting på en buss.Jürgen Klopp

– Vi må være klare. Våre gutter liker å vinne fotballkamper, og vi har en sjanse til å vinne en fotballkamp, for ingenting er avgjort ennå.

– Jeg har ingen problemer med at det blir tøffe tak om det spilles rent. Men dersom det spilles stygt, gir det ingen mening. Uansett hva jeg sier nå vil det ikke forandre noe som helst. Da vil noen ikke langt herfra hevde jeg er en bløt tysker som ber om hjelp fra andre.

– Det er et lokaloppgjør, og det er mange som elsker denne delen av spillet. Jeg har hatet det i hele mitt liv. Jeg har aldri forstått hvorfor det skal spilles stygt. Det er like dumt om å kaste ting på en buss.

– Vi trenger ikke å bli beskyttet av noen, men de riktige avgjørelsene vil hjelpe mye.

Allardyce kalte Klopp en «bløt tysker» etter Liverpools 1-0 seier over hans Sunderland i desember 2015. Duoen havnet i munnhuggeri da Klopp reagerte med sinne på en stygg takling fra Jermaine Lens mot Mamadou Sakho.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]