Trio definitivt ute for West Bromwich

Viktig stopper kan også måtte stå over kampen.

19. apr 2018 kl 19.28 Einar Kvande

James Morrison, Hal Robson-Kanu og Gareth Barry er skadet, og definitivt uaktuelle for vertene West Bromwich når Liverpool gjester The Hawthorns lørdag ettermiddag.

I tillegg er det også tvilsomt om stopperen Jonny Evans rekker kampen på grunn av en kneskade.

West Bromwich får heller ikke benytte Daniel Sturridge, ettersom angriperen ikke kan spille mot klubben han er utlånt fra.

Liverpool må som kjent klare seg uten spillere som Joël Matip, Adam Lallana og Emre Can. Joe Gomez og Dejan Lovren er tilbake i trening etter sine skader, og kan derfor være aktuelle for troppen. Situasjonen til Nathaniel Clyne er det ikke kommet nye rapporterer om siden han sto over kampen mot Bournemouth.

Midlertidig manager

Midlertidig WBA-manager Darren Moore har en seier på to kamper, etter at han tok over da Alan Pardew fikk sparken. Sistnevnte hadde en seier på 18 kamper.

The Baggies har ikke vunnet noen av sine siste ni Premier League-kamper mot Liverpool. Fem endte uavgjort, mens Liverpool vant de øvrige fire.

Sist Albion slo Liverpool på hjemmebane var da de vant 3-0 i august 2012. Vertene har ikke klart å score i sju av de 11 Premier League-kampene mellom klubbene på The Hawthorns.

West Bromwich vant imidlertid 3-2 på Anfield i FA-cupens fjerde runde denne sesongen, da Jay Rodriguez gjorde to av målene.

Kan rykke ned i helgen

The Baggies kan rykke ned fra Premier League i helgen, dersom ikke resultatene går deres vei. Det blir i så fall fjerde gang de rykker ned fra Premier League. De har imidlertid tatt fire poeng på sine to siste ligakamper, noe som er like mange som på de foregående 10.

Deres eneste hjemmeseier på 16 ligakamper kom mot Brighton i januar. De har spilt uavgjort i åtte av hjemmekampene, og har tapt sju.

Scorer lite

WBA har gjort bare 27 ligamål denne sesongen. Det er færrest i Premier League sammen med Swansea og Huddersfield.

Midlertidig manager Darren Moore var med på å tape alle de tre Premier League-kampene han spilte mot Liverpool i sin aktive karriere.

Liverpool er ubeseiret på sine seks siste kamper i alle turneringer, og har vunnet fem av dem. De røde har tapt bare en av sine fem siste bortekamper i ligaen, og har holdt buret rent i tre av disse kampene.

Anfield-klubben har imidlertid tapt to av sine tre siste ligakamper mot lag som startet dagen som tabelljumbo, inkludert 1-0 tapet for Swansea i januar.

Firmino runder 100 ligakamper

Dersom Roberto Firmino spiller for Liverpool på lørdag vil han bli den tredje brasilianeren til å runde 100 Premier League-kamper for klubben. Lucas Leiva endte på 247, mens Philippe Coutinho endte på 152.

Firmino har vært direkte involvert i fire mål på sine fire siste kamper mot West Bromwich i alle turneringer. To scoringer og to målgivende pasninger.

Kilde: BBC Sport

Har du innspill til journalisten?
[email protected]