Tre kjappe: – Tror ikke det er lurt med særlig mange utskiftninger mot Stoke

Redaksjonen diskuterer midtbanekrisen og muligheten til å hvile spillere foran returkampen i Roma.

27. apr 2018 kl 10.07 Einar Kvande

Liverpool har bare tre skadefrie seniorspillere på midtbanen. Er tiden inne for Ben Woodburn, og kan Curtis Jones får sin førstelagsdebut mot Stoke?

Arve Vassbotten

– Woodburn er nok nærmest slik jeg ser det, og det er en veldig vanskelig situasjon Klopp er i nå med potensielt fem viktige kamper på rekke og rad. Derfor vil det være viktig å gi både han og Jones kanskje innhopp om det er mulig for å få de i gang. Klopp har antydet at Can kan bli klar til en eventuell finale i Kiev, men det er bare å håpe at han eller Lallana kommer seg raskere på beina enn antatt nå.

Tore Hansen

– Det er svært tynt flere plasser på laget. Det er egentlig bare i bakre rekker at det er mulig å sjonglere litt. Spesielt på backene. Jeg tror verken Woodburn eller Jones starter, men vi får garantert se noen unggutter på benken i ligakampene. Vi trenger unggutter som stå frem med brystet nå – håper spesielt Woodburn får muligheter utover i kampen. Han fortjener det.

Torbjørn Flatin

– Normalt ville jeg si et klart nei. Det er et drøyt år siden Ben Woodburn startet sin første kamp i Premier League, nettopp mot Stoke og hvor han ble nærmest spist levende før han «slapp» ved pause og Firmino og Coutinho kunne komme inn og snu kampen. Nå har Ben sikkert lært mye på det siste året, inkludert spill for Wales, men skader har gjort at han har fått lite spilletid i det siste. Curtis Jones er en talentfull scouser som jeg har stor tro på, men det er ikke lenge siden han fylte 17 år og dette er mot et lag med hår på brøstet og som kjemper for sin eksistens i det gode selskap. Det virker helt feil å legge veksler på disse ungguttene i en slik situasjon, selv om Jürgen Klopp åpenbart er i en kattepine med alle skadene på midtbanen

Bør Liverpool hvile spillere mot Stoke med tanke på returkampen mot Roma?

Arve Vassbotten

– Liverpool har dessverre misbrukt litt for mange matchballer i kampen om topp fire til at jeg tror det er særlig lurt å ta for store utskiftninger. Hadde man slått Everton eller hadde man slått West Brom hadde det sett bedre ut med sparing nå, men også de to kampene kom etter Champions League-spill. Fem ganger er det blitt uavgjort og to ganger tap på helgekampene etter Champions League denne sesongen, og spesielt sårbare har vi vært når ikke Mané, Firmino og Salah har startet sammen. Nivåforskjellen ned til til Ings og Solanke er for stort dessverre, og nå møter vi et lag på desperat jakt etter poeng. Klopp har en vanskelig skadesituasjon å hanskes med, og nivåforskjellen ned til de neste på lista på midtbanen er også enorm. Men bytte av backer kan han kanskje koste på seg, der har vi gode alternativer til en slik kamp. Klopp har kanskje en mulighet til å legge om noe av planen til returoppgjøret mot Roma isteden, med en mer defensiv oppstilling der, hvor han faktisk har flere spillere tilgjengelig enn på midtbanen.

Bytte av backer kan han kanskje koste på seg.Arve Vassbotten

Tore Hansen

– Svarer nei her fordi det er viktig å sikre disse tre poengene. Vi må ikke gi fra oss topp 4 på oppløpssiden, selv om det selvsagt er mye fokus på Champions League disse dagene. Heldigvis er det ikke mange kamper igjen av sesongen – og en bra pause mellom siste ligakamp og en eventuell finale. Returkampen mot Roma blir ikke enkel, men jeg tror vi bare må stå løpet ut med det beste mannskapet vi har.

Torbjørn Flatin

– Nå er det snart ikke seniorspillere igjen på benken heller, men hvis Ings, Clyne, Moreno og Klavan er klare ville jeg benyttet alle disse fra start mot Stoke. Ings for Salah eller Firmino, Moreno som vikarving for Mané som ikke virker å være klar, og Clyne og Klavan for hver sin back og midtstopper.

Kan Alberto Moreno og Trent Alexander-Arnold være alternativer på midtbanen dersom vi får flere skader på midtbanespillere?

Arve Vassbotten

– Det vil jeg si. På høyreback har vi nå gode alternativer, og Trent har spilt midtbane tidligere og har vist at han har kvaliteter til å klare det. Moreno er jeg generelt mer skeptisk til fordi han ikke er disiplinert nok. Men et alternativ på ving hvis det kniper kan han være, også har man eventuelt en mulighet til å dra Firmino lavere i banen.

Tore Hansen

– Ja, vi må jo tenke litt den veien hvis flere skader på midtbanen. Vi kan jo spille med tre bak og justere litt på den måten også. Jeg liker ikke følelsen av å lappe sammen et mannskap når det kun er viktige kamper igjen. Slik har det imidlertid blitt. Klavan spilte venstreback mot Everton, og Jürgen må igjen tenke kreativt dersom det blir flere smeller på skadefronten. Utrolig å tenke på at vi hadde nesten et skadefritt mannskap i slutten av februar. Tvi, tvi!

Torbjørn Flatin

– Ja, det toucher innpå de to spørsmålene over. Trent Alexander-Arnold er for meg et bedre alternativ sentralt på midtbanen enn Woodburn og Jones, og på backene har vi tross alt bra med dekning. Alberto Moreno vil jeg aldri tørre å bruke som ren midtbanespiller, men kan være aktuell som vingback eller også ren ving.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]