– Vi var ganske sikre på at han skulle slå til

Jürgen Klopp prøver å forklare suksesshistorien Mohamed Salah.

22. apr 2018 kl 20.31 Arild Skjæveland

Lørdag scoret Mohamed Salah sitt 41. mål for sesongen. 25-åringen har nå fem, muligens seks, kamper igjen av sesongen, og kan ta Ian Rush sin scoringsrekord på 47 mål fra 1983/84.

Liverpool betalte 36,9 millioner pund for spilleren, fra semifinalemotstander AS Roma.

– Slik er forretningsdelen av fotballen. Om han var et kupp? Jeg vet ikke, men slik fungerer det. Uansett hva det var, 37 millioner pund, jeg er ikke sikker på prisen. Det var markedet, og andre klubber kunne ha kjøpt ham, sier Jürgen Klopp til The Telegraph.

– Er det slik at nå som han har scoret 40 mål burde vi betale 50 millioner pund? Det er alltid vi som tar risikoen dersom det ikke skulle fungere.

Hvorfor scorer han så mye denne sesongen?

Manageren prøver å forklare hvorfor akkurat Mohamed Salah har blitt en suksesshistorie.

– Han er en veldig god spiller, og vi håpet – eller, vi var ganske sikre, på at det ville fungere. Men det kan vi aldri være 100 prosent sikre på, sier Klopp.

– Roberto jobber mye defensivt på Salah sin side av banen. Det er slik det er. Han er en fyr som sier «kom igjen, jeg gjør det her, så du kan gå der». Det gjør at Mo er frisk og klar til å spurte.

I Liverpool har han en litt annen rolle enn i Roma.

– Mo var veldig bra i Roma, og var en veldig, veldig offensiv midtbanespiller. Han har fortsatt vingen som utgangsposisjon, men posisjonen hans har endret seg litt, og han kommer inn i boksen på riktig tid. Det er noe vi har utviklet over sesongen alle sammen. Han er også veldig kald foran mål, forklarer manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]