Må neppe ut med makspris for Naby Keita

Prisen Liverpool betaler avhenger av RB Leipzigs tabellposisjon.

22. apr 2018 kl 17.56 Arild Skjæveland

Champions League-toget er i ferd med å gå fra RB Leipzig. Laget som endte på andreplass i Bundesliga forrige sesong er inne i en svak periode, som ser ut til å koste dem dyrt.

Etter å ha tapt stygt i nøkkelkamper mot Bayer Leverkusen og Hoffenheim de siste ukene, spøker det nå for klubbens sjanser til å få Champions League igjen. Kanskje ryker også Europa League.

Klubben ligger nå på 6. plass i Bundesliga, med fire poeng opp til Bayer Leverkusen på fjerdeplass. Det gjenstår kun tre kamper av årets sesong, og poenget bak lusker Eintracht Frankfurt. Det skal sies at Naby Keita og co har overkommelig motstand i de siste tre kampene, så Europa League bør det bli.

Tabellposisjon avgjør prisen

Liverpool jaktet Naby Keita i fjor sommer, men klarte ikke å sikre seg spilleren. Leipzig ville rett og slett ikke selge – men på grunn av en utkjøpsklausul på 48 millioner pund som kunne bli aktivert sommeren 2018 fikk LFC i høst gjort en avtale.

Den avtalen gjør at Keita blir Liverpool-spiller, og LFC sa seg villig til å betale en ekstrasum for å sikre seg spilleren uten konkurranse fra andre klubber.

Den summen avgjøres av hvor RB Leipzig havner på tabellen. Dersom laget klarer topp fire og Champions League, må Liverpool ut med 66 millioner pund totalt, ifølge SportsBild.

Blir det Europa League, slik det ser ut nå, blir summen 62 millioner pund. Skulle laget bli tatt igjen av Frankfurt og havne utenfor topp seks, betaler LFC «bare» 57 millioner pund.

Fin prestasjon på lørdag

Keita startet kampen på benken da RB Leipzig spilte hjemme mot Liverpools playoff-motstander Hoffenheim på lørdag.

Julian Nagelsmanns lag ledet 3-0 til pause, da Keita ble byttet inn. Emil Forsberg ble så utvist for Leipzig, noe som gjorde oppgaven enda tøffere.

Like før timen var spilt plukket Keita opp ballen og gjorde en strålende soloprestasjon før han sendte den i stolpen, i keepers rygg og i mål. Det ble oppført som selvmål, men han fikk i det minste kreditert assisten.

Hoffenheim vant kampen 5-2 og klatret forbi Leipzig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]