– Liverpool var det laget vi ikke ville ha

Romas midtbanestjerne ville mye heller møtt Real Madrid eller Bayern München.

22. apr 2018 kl 14.27 Arild Skjæveland

Tirsdag møtes Liverpool og Roma på Anfield, i den første av to semifinaler. Roma har funnet formen på akkurat riktig tidspunkt, og knuste SPAL 3-0 på bortebane med et redusert mannskap på lørdag.

En som spilte, var den belgiske midtbanestjernen Radja Nainggolan. Han ville mye heller møtt Real Madrid eller Bayern München i en semifinale enn Liverpool.

– Jeg var ikke fornøyd med trekningen. I mine øyne er Liverpool det tøffeste laget av de tre. Det er ikke det at de har mer kvalitet enn Real Madrid og Bayern, men de jobber veldig hardt og har ingenting å tape, sier Nainggolan til belgiske HLN, sitert av Liverpool Echo.

– Real og Bayern kunne ha undervurdert Roma, men Liverpool er krigere, litt som oss.

Ser frem til å møte Salah igjen

Mohamed Salah må ha vært godt likt i sin tidligere klubb, for alle Roma-spillerne som har blitt intervjuet denne uken har snakket varmt om sin tidligere lagkamerat.

– Jeg snakket med Salah, og han kunne ikke tro at vi hadde slått Barcelona han heller! Han spøkte på Instagram om at vi aldri ville slutte å høre Kostas Manolas snakke om at han scoret vinnermålet, sier Nainggolan.

– Det vil bli fint å se «Momo» igjen. Vi hadde et godt forhold. Han er en fin fyr, hyggelig og respektfull, i tillegg ti å være en strålende spiller. Jeg er ikke overrasket over suksessen han har hatt i Liverpool, for kvalitetene har han alltid hatt.

– Den eneste forskjellen nå er at han får flere sjanser, og har lært seg til å holde hodet kaldt foran mål. Jeg er en fan av ham.

MATCHVINNER:
MATCHVINNER:  Kostas Manolas scoret 3-0 målet mot Barcelona i kvartfinalen.

Ingen mannsmarkering på Salah

Helten fra Barcelona-kampen, Kostas Manolas, forteller at Roma ikke har noen spesielle planer for Mohamed Salah. De vil stoppe ham på samme måte som Lionel Messi ble stoppet for to uker siden.

– Vi vil ikke mannsmarkere Salah, for vi stoppet Barcelona og Leo Messi som lag, så da va kan vi stoppe Salah på samme måte. Det vil ikke bli enkelt, men vi er klare, sier den greske midtstopperen ifølge Liverpool Echo.

26-åringen forteller at laget er bedre i Europa enn i hjemlig serie.

– Troen vår denne sesongen kommer fra fotballfilosofien til treneren. Roma må aldri endre tankemåte, uansett motstander. Di Francesco er en veldig «europeisk trener». Han ønsker at vi skal dominere kampen med pressing og intensitet. Det er sant at vi burde hatt seks-sju poeng mer i Serie A, men vi spiller nå Champions League, og det bringer mer ut av oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]