Uthvilt Dzeko klar for å møte Liverpool på Anfield

Bosnieren snakker om forholdet til Mohamed Salah, Jürgen Klopp og den kommende semifinalen.

22. apr 2018 kl 12.27 Arild Skjæveland

Den tidligere Manchester City-spissen Edin Dzeko er Romas største måltrussel. Enda farligere var han forrige sesong, da han hadde Mohamed Salah som servitør.

– Først og fremst er det så synd at han dro fra oss, men han måtte åpenbart dra. Når alt kommer til alt gjorde han det rette, for det han holder på med i Premier League nå er utrolig, og det er ikke den letteste ligaen å spille i, sier Dzeko i et intervju med Telegraph.

– «Mo-Mo» er en stor spiller og en fin fyr, og forhåpentligvis kan han slå noen rekorder i år, for 40 mål i England er mye. Jeg håper at han vil score mer i Premier League, men ikke i Champions League, sier spissen videre.

Han innrømmer at jobben som spiss for Roma har blitt tøffere etter at egypteren gikk i fjor sommer.

– I fjor scoret jeg 39 mål. I år har jeg bare scoret 20. Jeg er veldig glad på hans vegne, men vi savner ham.

Har møtt Klopp før

Dzeko har en fortid i Tyskland, hvor han spilte fra 2007 til 2011. I 2009 vant han Bundesliga med Wolfsburg, og møtte Klopps Dortmund.

– Jeg har tenkt på det de siste dagene, at Klopp var med Dortmund. Han har spilt en Champions League-finale mot Bayern München, og en Europa League-finale med Liverpool, og han har tapt begge. Forhåpentligvis skal han ikke til en tredje finale, ikke i år i hvert fall, sier Dzeko i Telegraph-intervjuet.

– Jeg ønsker dem lykke til, men først til neste år. Jeg kjenner ham fra Tyskland, og vet spillestilen han ønsker å spille. Det er offensiv angrepsfotball. Vi er også et lag som liker å angripe. Roma må spille positivt, ellers blir det en tøff oppgave. Slik jeg kjenner Klopp, Liverpool og Anfield, så vil de gå for det i den første kampen. Vi vil være forberedt – det må vi være.

Fikk hvile i helgen

Lørdag spilte Roma borte mot SPAL 2013, og vant komfortabelt 3-0 uten en rekke sentrale spillere. Edin Dzeko var av dem som fikk hvile.

I den kampen var det tsjekkeren Patrik Schick som spilte på topp, og scoret sitt første mål for Roma.

– Endelig, jeg har ventet for lenge. Nå venter Liverpool, og vi må forberede oss til den kampen og ha den samme innstillingen som vi hadde mot Barcelona, sier Schick ifølge NTB.

– Jeg vet startoppstillingen, alt er planlagt, men jeg vil ikke si det. Alt jeg kan si er at Edin Dzeko spiller, sa han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]