VideoDet vil være et desperat Stoke som gjester Anfield neste helg

Stoke City fikk kun med seg ett poeng i dag også, og nå ser det svart ut.

22. apr 2018 kl 16.40 Arild Skjæveland

Søndag tok Paul Lamberts Stoke City imot Burnley på bet365 Stadium, i en kamp de så absolutt måtte vinne. Laget ligger på 19. plass på tabellen, og en seier mot Sean Dyche sitt lag ville gitt dem kontakt med Swansea på 17. plass, dog med to kamper mer spilt.

Det så lovende ut da Badou Ndiaye ga vertene ledelsen, etter en førsteomgang de kunne ha ledet med flere mål. Ashley Barnes utlignet i andreomgang, og Burnley var svært nær ved å ta med seg alle tre poengene mot slutten.

Tapet gjør at Stoke kommer til Anfield med 29 poeng etter 35 kamper, og er nå i en situasjon hvor de trolig må vinne alle sine tre gjenstående kamper for å redde plassen. Opp til Swansea er det fire poeng, og Swansea har to kamper til gode. Det walisiske laget møter Manchester City på Etihad Stadium kl. 17.30.

Opp til Huddersfield, Crystal Palace og West Ham er det seks poeng, der Huddersfield og West Ham har en kamp mindre spilt.

I tillegg til oppgjøret på Anfield skal Stoke spille hjemme mot Crystal Palace og borte mot Swansea City, og skulle Stoke få med seg noe fra Anfield kan det bli en nøkkelkamp.

Liverpool må ta poeng neste helg

Etter at Liverpool spilte 2-2 på The Hawthorns lørdag, er situasjonen slik at de helrøde trenger fire poeng for å sikre Champions League-spill også neste sesong.

Klopps lag har hjemmekamper mot Stoke og Brighton, og en bortekamp mot jagende Chelsea midt i mellom. De helrøde må med andre ord få med seg minst ett poeng fra kampen mot Stoke dersom Antonio Contes Chelsea ikke skulle snuble flere ganger.

Arsenal vant

I den andre kampen som ble spilt 14.30 møttes Arsenal og West Ham, i den første kampen etter at Arsene Wenger kunngjorde at han går av etter sesongen. I den anledning var det fullt igjen på Emirates Stadium

Arsenal tok ledelsen ved Nacho Monreal, før Marko Arnautovic utlignet. Joe Hart slapp så inn et innlegg fra Aaron Ramsey, før Alexandre Lacazette scoret to ganger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]