Fire poeng på de siste tre kampene holder

Liverpool kan ikke lenger sikre topp fire selv før de drar til Stamford Bridge.

21. apr 2018 kl 15.38 Arild Skjæveland

Liverpool så ut til å ta et stort steg mot Champions League-spill neste sesong, men to sene scoringer gjorde at det endte med poengdeling.

Med dagens resultat kan trolig ikke Klopp spare for mange spillere med Roma i tankene når Stoke City kommer til Anfield neste helg. Stoke City kjemper for å beholde plassen.

Det gjør at LFC ikke lenger er i en posisjon hvor de kan sikre topp fire allerede før de møter Chelsea på Stamford Bridge – om ikke Chelsea skulle snuble i Swansea.

Må ta fire poeng

For Liverpool gjenstår det tre kamper av ligasesongen. Det er hjemme mot Stoke neste helg, mellom de to semifinalene mot AS Roma. Så er Chelsea motstander søndag 6. mai, før ligaens siste runde 13. mai. Da kommer Brighton til Anfield.

Dersom Liverpool tar fire poeng fra de siste tre kampene, er sannsynligheten liten for at de tas igjen av Chelsea. Både Liverpool og Chelsea vil da stå på 75 poeng, men LFC har 18 plussmål mer enn Antonio Contes lag i skrivende stund.

LFC må med andre ord få med seg resultat fra hjemmekampene mot Stoke og Brighton om det skulle bli tap på Stamford Bridge.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]