Kastet bort to poeng på slutten på The Hawthorns

Liverpool hadde seieren langt nedi lomma.

Lørdag 21.apr 1330 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 24520 / Dommer: Stuart Atwell

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolWest..PL0-0Referat
LiverpoolWest..FA2-3Referat
Spillerbørs
Vurdert av: Lars FrøslandLoris Karius 6

Gjør mye bra, men noen noen få bomturer trekker ned.

Joe Gomez 5

Gjør egentlig en bra førsteomgang, men forsvinner helt i andre. Lager unødvendige frispark, som får store konsekvenser.

Virgil van Dijk 8

WBA, som var livsfarlige på dødballer, hadde fort scoret flere hadde det ikke vært for nederlenderen som regjerte i Liverpools 16-meter. Nok en glimrende kamp av van Dijk. Liverpools beste.

Ragnar Klavan 6

Esteren gjør en match på det jevne. Han er av og til litt på etterskudd, men kompenserer ofte med gode involveringer når det trengs som mest.

Alberto Moreno 5

Kanskje en litt typisk Moreno-kamp. Gjør noe bra, men det svake overskygger det positive. Litt heit i toppen, og havner for ofte på etterskudd.

Jordan Henderson 6

En kamp helt på det jevne fra Henderson. Han løser ofte opp i floker, men de gode matchavgjørende involveringene blir det altfor få av. Samtidig ser vi at han stabiliserer Liverpools midtbane.

James Milner 7

I dag fikk vi se en mer driblende Milner. Noen flashbacks fra vingperioden hans tidligere i karrieren. Milner var ofte involvert i angrep, og var positiv i forkant av 1-0-scoringen.

Georginio Wijnaldum 5

Han får målgivende på 1-0-scoringen, men akkurat den involveringen skjedde nokså ubevisst. Nederlenderen sliter med å involvere seg, og spilte seg nok ikke noe nærmere en startplass mot Roma til uka.

Mohamed Salah 7

På en måte en litt anonym kamp fra egypteren, men likevel er han en konstant trussel, og noterer seg på scoringslista med en ny flott chip.

Sadio Mané 7

Mané har virkelig funnet seg til rette i en mer kreativ rolle. I forkant av 1-0 er det ren magi – når han finter seg til en fantastisk posisjon. En ny god kamp av senegaleseren.

Danny Ings 6

Herlig for Danny Ings når han setter inn 1-0 etter bare fire minutter. Engelskmannen har slitt enormt med skader, og nesten ikke fått spilletid under Klopp. Dette betyr nok enormt mye for selvtilliten hans. Han kan også bli en viktig joker i CL.

Dejan Lovren

an var litt shaky de få minuttene han fikk, men gjorde lite minneverdig hverken den ene eller andre veien.

Alex Oxlade-Chamberlain

Kommer rett inn og leverer en perfekt pasning til Salah, som scorer. Han var frisk, men i likhet med mange andre slurvet han mot slutten.

Roberto Firmino

Et innhopp der han ikke markerer seg særlig. Litt merkelig at han er første som skal forsvare seg mot Rondon, når WBA setter 2-2.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
West Bromwich (4-4-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Liverpool hadde seieren langt nedi lomma, men kastet det bort på slutten. Etter at Danny Ings scoret sitt første mål siden oktober 2015 etter fire minutter, fikk LFC kjørt seg utover kampen, og så ut til å slitte med vertene fysiske spill, dødballer og en dommer som knapt nok blåste for noe.

  Fantastiske Mohamed Salah scoret sitt 31 ligamål for sesongen da han leverte en kopi fra scoringen sin på Etihad Stadium. En vakker scoring, og nå er han likt med Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Alan Shearer.

  Klopps lag hadde seieren langt nedi lomma, før West Bromwich reduserte på et hjørnespark hvor Jake Livermore så ut til å score fra en soleklar offsideposisjon. To minutter før slutt skulle det igjen bli trøbbel på en dødball, da innbytter Dejan Lovren opphevet offsiden, og ikke rakk bort for å hindre Salomon Rondons utligning.

  Dette resultatet gjør at Liverpool nå trenger fire poeng fra de siste tre ligakampene for å sikre en topp fire-plassering.

 2. Andre omgang

 3. Milner skyter over90'

  Liverpool med en brukbar kontring. James Milner vender opp og skyter over med venstrefoten.
 4. Det legges til fire minutter90'

 5. Gjør nytt bytte Inn: Hal Robson-Kanu (Ut: Jay Rodriguez)89'

 6. Rondon stuper inn 2-2 Målscorer: Solomon Rondon (Assist: Chris Brunt)89'

  Rondon kommer seg foran Lovren og Milner på frisparket og stuper inn utligningen.
 7. Vertene får frispark i farlig posisjon88'

  Gomez er for nonchalant, og Burke stjeler ballen. Han felles av både Gomez og Henderson og West Brom har frispark i svært farlig innleggsposisjon.
 8. Tøff duell med Rondon86'

  Lovren og Rondon kommer i en duell, og Karius er ute og rydder opp. Ikke veldig overbevisende forsvarsspill akkurat der. Hjemmelaget er fortsatt skumle.
 9. Kontrer med Chamberlain85'

  Oxlade-Chamberlain har vært veldig sentral etter han kom inn, og har spilt i en mer offensiv rolle. Han finner Roberto Firmino med en strålende krosser, men headingen går til side for mål.
 10. Salah tas av Inn: Dejan Lovren (Ut: Mohamed Salah)84'

  Lovren kommer inn på slutten.
 11. West Brom reduserer Målscorer: Jake Livermore78'

  Til slutt sitter en corner for West Brom. Slås dypt inn i feltet og kommer inn igjen. Liverpool vil ha offside på Livermore, som det så ut til å være, men dommeren vinker bort protestene.
 12. Bytte West Brom Inn: Oliver Burke (Ut: Kieran Gibbs)76'

  Vertenes andre bytte.
 13. Da er han likt med Suarez, Ronaldo og Shearer Mohamed Salah74'

  Med sitt 31 ligamål for sesongen er Mo Salah oppe på like mange som Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez. De har alle 31 mål – rekorden i en sesong på 38 kamper. Han er tre mål bak rekorden til Shearer og Andy Cole fra en sesong på 42 kamper.
 14. Salah med reprise fra City-kampen! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Alex Oxlade-Chamberlain)72'

  Han gjør det igjen!Oxlade-Chamberlain slipper ballen perfekt til Mo Salah. Foster kommer ut, og han chipper inn 2-0. Et nesten identisk mål som mot Manchester City, og 2-0!
  Salah chip.jpg
 15. Spiller nå med tre bak72'

  Evans ble møtt med pipekonsert da han ble satt inn. Trolig er det fordi han kan forlate klubben for 3 millioner pund til sommeren. Det ser ut til at Darren Moore gjør en formasjonsendring, og nå skal spille med tre bak.
 16. Moore svarer med Evans Inn: Jonny Evans (Ut: James McClean)71'

 17. Moreno feilberegner helt Alberto Moreno67'

  Alberto Moreno klipper ned Matt Phillips og får kampens første gule. Håpløs takling fra spanjolen, som ser litt rusten ut.
 18. Det andre byttet Inn: Roberto Firmino (Ut: Danny Ings)66'

 19. Her kommer byttene Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Sadio Mané)66'

 20. Klopp gjør klar dobbelbytte63'

  Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain skal inn.
 21. Phillips med flott raid58'

  Matt Phillips kommer seg ned på linja og passerer både Alberto Moreno og Jordan Henderson. Heldigvis er Virgil van Dijk der og får klarert til corner når han kommer inn foran boks.
 22. Ser ikke preget ut57'

  Joe Gomez har hatt bra kontroll på McClean i comebacket.
  GettyImages-949493624.jpg
 23. Ings får et slag55'

  En merkelig duell mellom Hegazi og Danny Ings, der førstnevnte får frispark og svarer med å slå Ings i magen. Det er ikke hardt, og dommeren så det ikke – noe som ikke er så veldig overraskende akkurat i dag.
 24. Feilberegner spretten52'

  Rondon kommer nesten til en mulighet etter et langt oppspill fra Foster der Rondon tar duellen med Klavan og fortsetter når ballen nesten stopper på første sprett. Karius stuper ut og bokser, og Liverpool får klarert – men de helrøde lever litt småfarlig her.
 25. McClean skyter utenfor50'

  West Brom angriper, og pumper ballen inn i boksen. Liverpool får slått unna, men McClean får en god mulighet til å teste skuddfoten. Langt til side for mål.
 26. Salah sliter i pasningsspillet49'

  Normalt fantastiske Mo Salah har slitt med pasningsspillet i dag, og har vært unormalt upresis når han skal finne lagkameratene.
 27. Ings løpes ned47'

  Danny Ings løpes ned at Craig Dawson inne i feltet, men dommeren vinker det videre. Det finnes dommere som blåser straffe for den der.
 28. Vi er i gang igjen46'

  Ingen bytter fra noen av lagene i pausen.
 29. Pausereferat

  Liverpool startet meget bra, og fikk en drømmestart med Danny Ings sin tidlige scoring. Det var hans første mål under Jürgen Klopp. Forrige scoring på A-lagsnivå kom mot Everton i oktober 2015!

  De helrøde fortsatte å skape farligheter mot West Brom, men det er ikke enkle spilleforhold på The Hawthorns. Det er ikke vannet, og ballen går veldig sakte. Samtidig spiller hjemmelaget tøft, og vi har en dommer som har dratt til kamp uten fløyte og kort.

  West Bromwich spilte seg mer og mer inn i kampen, og i andre halvdel av omgangen var det Darren Moores gutter som var det beste og farligste laget. De skapte en kjempesjanse der James McClean dukket opp på bakre stolpe, og var kun centimeter unna å score selv eller at Jay Rodriguez skulle få satt frem foten. Ellers er de kjent for sin luftsstyrke, og har hatt en rekke dødballer. Så langt har det gått bra.

  Vi krysser fingrene for at alle kommer seg skadefri fra de siste 45 – og resultatet kan gjerne stå seg!

 30. Første omgang

 31. Ett minutt tillegg45'

 32. Gigantsjanse! Danny Ings41'

  Gomez får kontroll på ballen, slår til Salah som får ballen videre til Danny Ings. Fra glimrende posisjon prøver han å sette ballen under Foster som redder. Der skal han score sitt andre.
 33. Vertenes største sjanse James McClean37'

  WBA er inne i en veldig god periode.Milner feilberegner, og Livermore slår inn på bakre stolpe. Der kommer James McClean og er bare centimeter unna å utligne. Det handler bare om West Brom her nå.
 34. Corner etter corner36'

  Vertene får nok et hjørnespark. Til nå har de fått fem på de første 35 minuttene. Denne gang går den gjennom hele feltet og ut. WBA presser nå.
 35. Karius feilberegner35'

  Karius kommer seg ikke skikkelig ut på en corner. Den farligste til nå. West Brom får en ny corner.
 36. WBA kontrer etter feilpasning33'

  Det slås en feilpasning på den trege gressmatta, og West Brom kan kontre. Joe Gomez løper opp James McClean og får blokkert til corner. Corneren blir ufarlig.
 37. Mye stygt spill Solomon Rondon Danny Ings29'

  West Brom-spillerne har spilt stygt her den første halvtimen. Denne gang er det Rondon som har to stygge taklinger med knotter, og treffer Ings på den andre. Han får bare tilsnakk – og det går bra med Ings.
 38. Denne gang slås det innlegg28'

  Frisparket slås mot Virgil van Dijk, men det er litt upresist. LFC får hindret kontring imot.
 39. Salah får nytt frispark27'

  Gibbs takler Salah og Liverpool får nytt frispark. Dette er et par meter lenger ute enn det forrige frisparket.
 40. Salah skyter26'

  Salah prøver seg på skudd på frisparket. Forsøket er bra, men en halvmeter til side.
 41. Frispark i brukbar posisjon25'

  Mohamed Salah rives og slites i av sin landsmann Ahmed Hegazi. Han kommer seg nesten løs, men stoppes så av en annen hvit- og blåkledd. Liverpool får frispark i brukbar posisjon 28-30 meter fra mål.
 42. Ings får en sjanse Danny Ings24'

  Livermore sklir, og Salah spiller ballen til Milner. Han slår inn på direkten og når Danny Ings. Han kommer ikke skikkelig over ballen, men det er en bra mulighet for spissen.
 43. Sommer på The Hawthorns20'

  Sola skinner, men det er tydelig at banen er tørr på The Hawthorns i dag. Som Klopp spådde på sin pressekonferanse fredag formiddag.
  KLopp moore.jpg
 44. Gomez kolliderer i reklameskiltene15'

  Gomez får vondt i skuldra etter at han lander i reklameskiltene etter en duell. West Brom får etterpå en corner som Liverpool rydder opp i.
 45. Mané er i kjempeform Sadio Mané12'

  Senegaleseren har startet kampen helt strålende. Det er ingen tvil om at senegaleseren har funnet storformen.
 46. Salah får sin første sjanse Mohamed Salah11'

  Salah får ballen inne i feltet, spinner rundt sin landsmann Ahmed Hegazi og skyter via Livermore over tverrleggeren. Bra mulighet av toppscoreren.
 47. Nederlenderen spiller videre11'

  Han fortsetter, og har ikke fått behandling, så forhåpentligvis er ingen skade skjedd.
 48. Van Dijk ligger nede Virgil van Dijk10'

  Liverpools stopper blir liggende nede etter en duell og holder seg til ankelen. Vi får håpe det ikke er noen skade og at han løper det av seg!
 49. Danny Ings scorer! Målscorer: Danny Ings (Assist: Georginio Wijnaldum)4'

  Et fantastisk øyeblikk for Danny Ings!Spissen scorer sitt første mål siden 4. oktober 2015! Sadio Mané slår inn i feltet etter en kort corner. Wijnaldum legger til rette og Danny Ings setter inn ledermålet. Mané skal ha mye skryt for det strålende forarbeidet. Han flikker ballen over hodet på Jay Rodriguez, tar den med seg og slår inn.
  GettyImages-949478560.jpg
 50. Farlig Milner-innlegg3'

  West Brom tror Milner er i offside, men den oppheves av Nyom. Han kommer til linja og slår bra inn. Danny Ings når nesten frem.
 51. Bra med lyd2'

  Det er bra trykk fra både hjemmeseksjonen og de tilreisende fra Liverpool i innledningen. Salomon Rondon har startet kampen friskt for vertene.
 52. Kampen er i gang1'

  James Milner setter i gang oppgjøret.
 53. Lagene er på banen1'

  Kom igjen Liverpool!Lagene har kommet på banen i solskinnet på The Hawthorns, og vi er straks klare for avspark.
 54. Før kampen

  Liverpool reiser til West Bromwich, som med seieren på Old Trafford sist muligens har fått litt blod på tann og et lite håp om at de likevel kan redde plassen, med en vanvittig snuoperasjon. Laget ligger ni poeng bak Swansea som er over streken, men har én kamp mer spilt.

  Jürgen Klopp har tydeligvis Roma-kampen litt i bakhodet. Han sparer spillere som Trent Alexander-Arnold, Dejan Lovren, Andy Robertson og Roberto Firmino fra start.

  Inn kommer Joe Gomez, som nå har vært tilbake i full trening. Ragnar Klavan får en sjelden sjanse fra start i midtforsvaret med Virgil van Dijk, Alberto Moreno tar venstrebacken og starter sin første kamp siden november, og Danny Ings spiller på topp sammen med Mohamed Salah og Sadio Mane. Det er likevel et ganske sterkt lag, og forhåpentligvis kan en vinne denne kampen uten å få noen skader!

  West Brom-manager Darren Moore hadde Jonny Evans tilgjengelig, men har valgt å bruke akkurat det samme laget som slo Manchester United på Old Trafford. Det betyr at midtstopper Ahmed Hegazi møter landsmann Mohamed Salah. Daniel Sturridge er utlånt fra Liverpool, og kan derfor ikke spille for WBA i dag, selv om han er skadefri igjen.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.12.2019 kl 21:55

Liverpools lege slutter i mars 2020

Andy Massey har fått ny jobb og vil ikke lenger være overhodet for det medisinske hos Liverpool FC.

+
15.12.2019 kl 19:27

Harvey Elliott og Rhian Brewster med mot Aston Villa i ligacupen

Curtis Jones og Neco Williams har reist til Qatar sammen med førstelaget, mens U23-trener Neil Critchley ser fram til å la resten av ungguttene prøve seg på

+
15.12.2019 kl 11:34

Curtis Jones imponerte før avreise til Qatar

Kaptein Curtis Jones scoret da U23 spilte uavgjort mot Chelsea.

+
15.12.2019 kl 09:18

Gini Wijnaldum er med i troppen som har reist til VM for klubblag

Liverpool tar med seg 20 spillere til Qatar.

+