– Vi var som løver

Jürgen Klopp mener Liverpool vant på eksepsjonelt vis mot Bournemouth.

14. apr 2018 kl 22.08 Arve Vassbotten

– Det var en god prestasjon. Og veldig, veldig, veldig, veldig viktig, sa Jürgen Klopp da han møtte BBC etter at Liverpool hadde vunnet 3-0 mot Bournemouth lørdag kveld.

– Etter en fantastisk uke der alle har sagt hvor gode vi er, og hvor fantastisk det er å gå til semifinale, og der mange allerede snakker om finale, så føltes dagen i dag ut som en parade. Folk tutet og vinket, forteller Klopp om turen til stadion.

– Men vi må holde oss sinte, insisterer manageren, som han har sagt flere ganger siden nyttår.

– Veldig imponerende

KJEMPEFORNØYD:
KJEMPEFORNØYD:  Jürgen Klopp var full av lovord etter seieren.

– Det andre har allerede skjedd. Som jeg har sagt før, handler alt annet nå om Champions League kvalifisering, både for neste sesong og denne sesongen. Så alle kampene er så viktige.

– Når guttene gjør det som i dag er det veldig imponerende. Vi kontrollerte kampen i 75 minutter på en eksepsjonell måte. Vi scoret bare ett mål i første omgang, men vi skapte sjanse på sjanse.

– Ikke fordi vi presset oss fram, men fordi vi spilte veldig god fotball mot et lag med god selvtillit. Det var voksen og god fotball, sier Klopp.

Aggressive på andreballene

– Man trenger aggresjon, slik som man så med presset vårt i første omgang. Det er det nivået av aggresjon man trenger. Man trenger ikke hoppe inn og skade noen. Man vil bare ha ballen tilbake, og jeg elsket det. For det var så vanskelig for Bournemouth å få spille. Vi var på med en gang vi mistet ballen.

– Vi var som løver, sier Klopp.

– Med farten vi har så gjør vi det ukomfortabelt for dem. Vi utnyttet ikke sjansene våre, men vi måtte holde oss konsentrerte og være presise i pasningene. Vi trengte ikke ta risiko.

Men Klopp innrømmer at gjestene fikk litt mye plass mot slutten av kampen.

– Man så i de siste 15 minuttene at noen hadde tatt ut nøkkelen av strømhuset. Da følte guttene intensiteten fra de siste dagene. Da spilte vi ikke slik vi burde med å kontrollere det med småpasninger. Men da vi scoret 3-0 var det «game over», sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]