Can rekker neppe finalen

Midtbanespilleren hadde en scan på mandag.

9. mai 2018 kl 13.27 Einar Kvande

Liverpools midtbanespiller Emre Can ser ikke ut til å rekke Champions League-finalen, melder normalt velinformerte Chris Bascombe i Telegraph.

Tyskeren var gjennom en scan av ryggskaden på mandag, men legene klarte ikke å komme til noen konklusjon på bakgrunn av undersøkelsen. Can skal gjennom ytterligere undersøkelser, i håp om at han kan begynne å trene igjen i neste uke.

Bascombe opplyser at 24-åringen fortsatt oppholder seg i Tyskland, der han får behandling for skaden. Han hadde håpet å få grønt lys til å gjenoppta treningen etter mandagens scan, men det viste seg å være umulig.

Spilleren vil tidligst være tilbake på Merseyside førstkommende mandag. Men selv om han kan begynne å trene igjen allerede da, vil han bare ha to uker på seg til å bevise at han er i kampform til å spille finalen mot Real Madrid. Can har ikke spilt for Liverpool etter at han ble byttet ut 27 minutter ut i 5-0 seieren over Watford den 17. mars.

Har bare tre skadefrie midtbanespillere

Jürgen Klopp antydet fredag at mandagens scan ville være avgjørende for Cans finaledeltakelse.

– Emre vil bli undersøkt på mandag, for å sjekke om han har hatt fremgang. Han har gjort en hel masse, og føler at det går fremover, men til syvende og sist må en lege fortelle deg når du kan begynne å trene igjen. Det er situasjonen. Jeg tror han vil ha en scan på mandag, og da vil vi vite mer, uttalte Klopp foran kampen mot Chelsea.

Dessverre virker det ikke som Klopp får de gode nyhetene han hadde håpet på. Dermed har Liverpool-manageren sannsynligvis bare tre skadefrie seniorspillere til å bekle midtbaneplassene i finalen, nemlig Jordan Henderson, James Milner og Gini Wijnaldum. Dersom Huddersfield ikke slår Chelsea i kveld må Klopp trolig også benytte denne trioen mot Brighton på søndag.

Bascombe tror at Can har spilt sin siste Liverpool-kamp. Tyskerens kontrakt med Anfield-klubben løper ut i sommer, og det er lenge blitt antydet at han vil skrive kontrakt med Juventus etter denne sesongen. Liverpool har imidlertid satt døren på gløtt for ytterligere forhandlinger med Can frem til spilleren tar et endelig valg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]