Ubeseiret hjemme:Champions League, her kommer vi igjen!

Liverpool leverte, Chelsea raknet, og dermed er Jürgen Klopps gutter klare for Champions League for andre sesong på rad.

13. mai 2018 kl 17.55 Arve Vassbotten

Før søndagens oppgjør mot Brighton var forutsetningene klare: Liverpool måtte ta minst ett poeng, for selv å sikre at laget fikk topp fire-plassering og dermed Champions League-spill også neste sesong.

Før avspark sto Liverpool med 72 poeng og kunne havne på alt fra 3. til den fryktede 5. plassen. Foran seg hadde Liverpool Tottenham på 74 poeng, bak seg hadde de Chelsea på 70.

Men Liverpool løste oppgaven på egenhånd på mesterlig vis med en overbevisende 4-0-seier på Anfield. Mohamed Salah scoret sitt 32. mål og ble med det toppscorer i Premier League, Dejan Lovren scoret det andre, Dominic Solanke scoret sitt første mål for klubben på det tredje, og Andy Robertson fikk også kronet en fantastisk debutsesong med scoring.

Dermed er Liverpool klare for det gjeve selskap også neste sesong. Man må tilbake til sesongene 2008-2009, og 2009-2010 for å finne sist gang Liverpool var i Champions League i to påfølgende sesonger.

Resultatet betyr også at dette er den sjuende gangen Liverpool har gått ubeseiret gjennom seriespillet på hjemmebane.

3. plass-drama til siste slutt

Det viste seg at Liverpool hadde lite å frykte fra Chelsea denne søndag ettermiddagen. De raknet fullstendig borte mot Newcastle, og tapte 3-0 for Rafael Benitez sitt mannskap.

Til pause i den siste serierunden lå Liverpool også på tredjeplass, siden Leicester ledet 2-1 på Wembley. Men i andre omgang snudde Tottenham kampen, og gikk etter hvert opp i en 4-3-ledelse. Dermed så 3. plassen ut til å ryke, men så utlignet Jamie Vardy til 4-4 og ting så ut til å løse seg igjen. Men Harry Kane på toppscorerjakt banket inn 5-4, og sikret Tottenham 3. plassen og 36 millioner pund i prispenger, mens Liverpool på 4. plass fikk 34 millioner pund.

Men det blir småpenger i forhold til hva det betyr å igjen ha kvalifisert seg for Champions League.

Allerede da Liverpool kvalifiserte seg for kvartfinalen i turneringen denne sesongen, hadde prispengene nådd rundt 50 millioner pund. Nå er summen langt høyere.

Liverpool har også denne sesongen tjent 143,9 millioner pund på TV-rettigheter etter å ha blitt vist 27 ganger, ifølge Mirror.

Direkte til gruppespillet

Med fjorårets fjerdeplass i Premier League, måtte Liverpool gjennom playoff for å kvalifisere seg for gruppespillet til denne sesongens Champions League.

Det slipper Jürgen Klopps gutter nå. Fra neste sesongs Champions League, går nemlig alle de fire beste lagene i England direkte inn i gruppespillet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]