Chelsea v Liverpool avslutter «topp seks ligaen»

Liverpool tur til Stamford Bridge er sesongens siste ligakamp hvor topp seks møtes. Uavgjort vil befeste topp fire for de helrøde både i toppkampene og på hele ligatabellen.

5. mai 2018 kl 12.36 Torbjørn Flatin

Jürgen Klopp har tidligere hatt en meget god statistikk mot de øvrige topplagene i Premier League, de såkalte topp seks.

Denne sesongen har det vært noe mer ymse, og hvor det har blitt tap mot Manchester-lagene og Tottenham på fremmed gress i tillegg til 3-3 på Emirates mot Arsenal.

På Anfield har det vært en annerledes story, med seire mot Manchester City og Arsenal. Seieren mot City bare en av to nederlag som ligamesterne har hatt over hele sesongen. I tillegg har det blitt 0-0 mot Manchester United, 1-1 mot Chelsea og 2-2 mot Tottenham.

Dette er tabellen for topp seks før Chelsea v Liverpool:

24 poeng – Manchester City
19 poeng – Manchester United
13 poeng – Tottenham
10 poeng – Liverpool
9 poeng – Chelsea
6 poeng – Arsenal

Liverpool behøver et poeng mot Chelsea for å sikre topp fire i årets liga. Tidlig i sesongen gikk mannskapet til Jürgen Klopp på skikkelige smeller borte mot Manchester City med 0-5 og 1-4 på Wembley mot Spurs. Det ble 3-3 i en den nevnte elleville kampen mot Arsenal, før Manchester United ble for sterke med 2-1 i mars.

Chelsea har vært gjerrige mot topplagene på eget gress, ja generelt når de har møtt god motstand denne sesongen. På fire kamper på Stamford Bridge har de 1-0 seier mot Manchester United, 0-0 mot Arsenal, samt 0-1 tap for Manchester og 1-3 mot rivalen Tottenham.

For å antyde innstillingen til disse kampene har Liverpool på ni forsøk en målforskjell på 16-20, mens Chelsea står med 8-11.

Spørsmålet er om hva som vil fungere best i London på søndag, det solide forsvarsspillet til Chelsea eller Liverpools supertrio på topp?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]