Chelseas plan for å stoppe de røde

– Dette kan være en god mulighet, sier Antonio Conte om å møte Liverpool nå.

4. mai 2018 kl 22.08 Marius Rabben

Mens mannskapet til Jürgen Klopp kunne juble for finaleplass i Champions League etter anstrengelsen i Roma onsdag, har Conte og Chelsea brukt hele uka på å forberede seg til søndagens oppgjør på Stamford Bridge.

Kampen kommer åtte dager etter at London-laget sist var i aksjon, med ettmålsseier i Swansea, og nå må de vinne for å fortsatt kunne ha håp om å ta igjen de røde.

– Forberedt

Conte holdt fredag ettermiddag sin pressekonferanse før kampen, og fikk spørsmål om dette er en god anledning til å møte merseysiderne, som har spilt viktige kamper lørdag–tirsdag–lørdag–onsdag med en redusert spillerstall de siste ukene.

– Dette kan være en god mulighet. Hvis vi ønsker å holde liv i håpet, er vi nødt til å vinne, sier Conte.

– I tillegg vet vi veldig godt at Liverpool er et bra lag. Det blir ikke enkelt, men dersom vi kan fortsette å håpe, må vi ta alle tre poengene. Jeg vet ikke om dette er «riktig» øyeblikk i møte dem, men du forventer helt klart en tøff kamp mot Liverpool, og du må være klar for å krige og spille. Det er veldig viktig å spille en god kamp, men vi er forberedt.

Chelsea-manageren trekker frem Liverpools prestasjon i hjemmekampen mot Roma som et bevis på hva laget hans må håndtere.

Vil nekte Liverpool-angriperne bakrom

Italieneren sier klart og tydelig at londonerne må opptre kompakt bakover dersom de ikke skal straffes av Liverpools angrepsarsenal.

De har tre eksepsjonelle spillere som er veldig gode til å angripe rom. Vi må være veldig kompakte og forberede oss på riktig måte.

– Kampen viste at dersom du gir dem store rom bak forsvarslinja, så er de farlige. De har tre eksepsjonelle spillere som er veldig gode til å angripe rom. Vi må være veldig kompakte og forberede oss på riktig måte.

– Liverpool ønsker helt klart å avslutte sesongen på best mulig måte, særlig fordi de kun har to kamper igjen (i Premier League). Jeg tror ikke kampen i Champions League vil ha innvirkning på dem.

I det første møtet denne sesongen, i november, tok Liverpool ledelsen ved Mohamed Salah foran The Kop, før Willian utliknet med en blanding av lobb og innlegg fem minutter før slutt.

Tre lag kjemper om to plasser

Chelsea, på femteplass, har 66 poeng og tre kamper igjen. På plassen foran ligger Tottenham med 71 poeng og tre runder igjen, mens Liverpool, på tredje, har 72 poeng og avslutter ligasesongen hjemme mot Brighton neste helg.

Status for Klopps lag er at topp fire blir sikret med poeng på søndag eller seier over Brighton.

Onsdag kveld tar Chelsea imot Huddersfield, før turen går til Newcastle i avslutningen. Lørdagen før Liverpools finale mot Real Madrid skal Chelsea møte Manchester United i FA-cupfinalen.

– Fokuset vårt er å avslutte sesongen på best mulig måte og kjempe om en Champions League-plass. Situasjonen nå er at det ikke ligger i våre hender, men vi må bare forsøke, og da må vi begynne med tre poeng mot Liverpool. Så får vi se hva som skjer, sier Conte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]