– Det er en nydelig by, men ikke en by som er i stand til å arrangere en Champions League-finale

Peter Moore kritiserer UEFA.

22. mai 2018 kl 21.42 Arild Skjæveland

Liverpools daglige leder forstår frustrerte supportere som ikke kommer seg til Kiev for å se laget sitt i Champions League-finalen. Vanskelige og dyre reiseruter, spinnville hotellpriser og kun i overkant av 16.500 billetter har gjort at mange som ellers ville dratt har droppet å ta turen.

– Å si at vi har stilt spørsmål med antall billetter vil være en underdrivelse. Vi har hatt diskusjoner helt på høyeste hold i UEFA om det, sier Peter Moore i et intervju med Liverpool Echo.

– Det er en nydelig by, men er den i stand til å arrangere en Champions League-finale? Vi mener svaret er nei. Det er ikke deres feil. De har bare ikke infrastrukturen og hotellkapasiteten til å håndtere et så stort arrangement, sier han videre.

– Det har ikke bare gått utover Liverpool-supportere, men Real Madrids supportere også. De vil måtte lære fra dette. Vær trygg – jeg har tatt dette opp på høyeste hold i UEFA.

Kritiserer antall billetter

Olympiastadion i Kiev tar 63.000 tilskuere. Liverpool har kun fått 16.626 billetter.

– Jeg tror det er forståelse for at 16.626 billetter for Liverpool i en stadion som tar 63.000 i en finale ikke er nok. Jeg vet at Champions League er bygd på at en har støtte fra sponsorer, og det må være noe for dem, men andelen billetter til supportere i finalen må endres.

– Du må ha en Champions League-finale i en by som har mulighet til å ta imot nok fly, og som har nok hotellrom. Som klubb er det bare så og så mye vi kan få gjort, men vi har gjort det helt klart til UEFA. En finale bør være et sted som er tilgjengelig og mulig å komme seg til uten at det koster skjorta.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]