– Real Madrid kan ikke ta for mye hensyn til Liverpool

Vi har tatt en prat om Real Madrid med Viasports La Liga-ekspert Petter Veland.

22. mai 2018 kl 20.16 Arild Skjæveland

Lørdag kl 20.45 braker Liverpool og Real Madrid sammen i kampen om Champions League-trofeet. Real Madrid har vunnet de to siste sesongene, og er bookmakernes favoritt.

– Jeg har en følelse av at laget som scorer først vil tape kampen, og at det vil bli en snuoperasjon. Jeg kan ikke begrunne det med annet enn at det er min magefølelse, sier Viasport-ekspert Petter Veland til liverpool.no.

– Det eneste jeg er sikker på, er at det blir mange mål. Om ikke det ene laget blir redd for å gjøre feil og ta risiko, så bør dette bli målrikt. Ser man på alle kampene Liverpool og Real Madrid har spilt denne sesongen, og hva som blir nøkkelduellene, så tyder alt på det, sier han.

Real Madrid scoret 94 mål og slapp inn 44 i La Liga denne sesongen. I Champions League har laget scoret 30. Liverpool har scoret 46 Champions League-mål om man tar med kvalifiseringen mot Hoffenheim, og scoret 84 i ligaen.

– Det er åpent, men det blir likevel lett å velge en favoritt nå i forkant på grunn av erfaringen til Real Madrid. Real Madrid har vunnet de fem siste finalene de har spilt. Dette er noe de gjør veldig ofte. Samtidig har ikke Liverpool noe å tape, sier Veland.

– I etterkant vil supporterne være sønderknust, men ser man større på det er det ikke overraskende at Madrid er i en Champions League-finale, men det er litt overraskende at Liverpool er det.

Fortsatt like gode

Real Madrid har levert en skuffende ligasesong, og endte på tredjeplass bak Barcelona og Atletico Madrid. Veland mener akkurat prestasjonen i ligaen kan forklares.

– I La Liga blir de nummer tre, men det kan skyldes på en dårlig seriestart, der Cristiano Ronaldo blant annet hadde karantene. De kom litt skeivt ut fra starten, så de fleste eggene ble lagt i Champions League-kurven.

– Mot slutten av sesongen var det ikke like gjevt å ta opp jakten på Atletico Madrid om andreplassen som å nå en Champions League-finale.

– Det har vært mye opp og ned. Det viser også resultatene i Champions League. Det ble tap mot Tottenham og Juventus, og de var ille ute mot Bayern München. Men vinner de på lørdag er det en god sesong. Skulle de ikke vinne vil de gå troféløse fra sesongen, så dette er en enormt viktig kamp for Madrid.

Rufsete bakover

Viasport-eksperten forventer at de fem bak blir Keylor Navas i mål, Dani Carvajal og Marcelo på backene, og Sergio Ramos og Raphael Varane som midtstoppere.

– Real Madrids svakhet er det defensive. Det blir ofte målrike kamper. Ingen har vært involvert i flere målrike kamper enn de denne sesongen. Det var laget som scoret nest flest, men slapp inn like mange som et lag man skulle tro var midt på treet.

MØTTES FØR:
MØTTES FØR:  Mohamed Salah har møtt Marcelo før. Da kom han til flere store muligheter.

– Det har også vært gjennomgangsmelodien i Champions League – men de har scoret flere mål enn motstanderen, uten å holde tett bakover. Det er litt det man får fra denne gjengen her, og det er slik mentaliteten er. Jeg tror ikke det vil gagne dem å plutselig skulle fokusere på å holde nullen. Real Madrid er Real Madrid på godt og vondt.

Veland forventer ellers at det blir Toni Kroos, Luka Modric og Casemiro i en midtbanetreer, og Isco bak Karim Benzema og Cristiano Ronaldo.

Marcelo mot Salah

Duellen mange har snakket om den siste tiden er Marcelo og Mohamed Salah. Madrids brasilianske venstreback er muligens verdens beste offensivt, men har sine svakheter defensivt.

– Marcelo har hele vårsesongen vært gjenstand for kritikk. En del er berettiget, mens en del er uberettiget. Han plasserer seg feil, og er ikke alltid like godt på å komme opp i motstanderen og blokkere innlegg, men laget tjener veldig mye på at han er den offensive backen han er.

Han synes ikke Madrid bør ha for mye fokus på det.

– Det har blitt scoring mot PSG, mot Juventus og mot Bayern München. Dette har blitt diskutert mye, og mange mener at Zinedine Zidane bør endre tilnærming og være mer oppmerksom enn de var mot kantene til PSG, Juve og Bayern, men jeg er helt uenig.

– Salah kan skape noe mot hvem som helst, uansett om laget er i balanse eller ubalanse. Jeg tror de gjør seg selv en bjørnetjeneste om det får så mye fokus på at han er så fordømt god. Skal man ta ut Messi, uten sammenligning forøvrig, så blir man litt grepet av stundens alvor. Alt fokus blir på det, og da klarer man det ikke.

– Skal de nå begynne å gjøre ting annerledes, ta mye hensyn, og gi Marcelo beskjed om å ta færre løp, så vil det gå utover kvaliteten på Real Madrids spill.

– En skal ikke se bort ifra at det er Salah som scorer vinnermålet fra høyre, for det er risikoen Real Madrid tar, men det har de også gjort i de andre kampene. Går man inn og ser på det nøye, så ja, det har skjedd ting der Marcelo har vært involvert, men han har stort sett også scoret eller vært delaktig offensivt slik at laget hans har vunnet på det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]