– Jeg har sagt på spøk at jeg kommer til å spise for han

Alberto Moreno om Liverpools angrep, skaden, og hvordan Ramadan påvirker Mohamed Salah.

22. mai 2018 kl 16.44 Arild Skjæveland

Alberto Moreno er den eneste spanjolen i Liverpools førstelagstropp. Han har blitt intervjuet av den spanske sportsavisen Marca før lørdagens kamp. Når han blir bedt om å beskrive trioen på topp svarer han godt for seg.

– Salah scorer målene, Mané er direkte og Firmino er en komplett stjerne, sier Moreno i intervjuet.

– Siden den siste ligakampen er dette det eneste jeg har tenkt på. Jeg ønsker bare at det skal bli lørdag, sier venstrebacken, som trolig sier det samme som de fleste supporterne tenker akkurat denne uken.

Irriterer seg over skaden

Moreno startet sesongen som klubbens førstevalg på venstreback. Da han skadet seg i den siste gruppespillskampen, hjemme mot Spartak Moskva, mistet han plassen til Andy Robertson.

– Jeg var veldig glad for å være tilbake, og så ble jeg skadet igjen. Jeg var ute i to måneder, og kom aldri tilbake på laget. Det var veldig leit å få skaden, for jeg følte at jeg hadde en sjanse til å få plass i VM-troppen, sier han. I høst var han tilbake på landslaget for første gang siden han signerte for LFC – men uten fast spilletid ble det ingen plass i troppen.

Han fikk spørsmål om hvordan Liverpool er etter at Coutinho dro til Barcelona i januar.

– Det er vanskelig å svare på, men Salah har på en måte fått oss til å glemme Coutinho. Det han har gjort denne sesongen er utrolig, og han har gjort at vi ikke har savnet han så mye. Med Coutinho hadde vi mye kreativitet, men Salah scorer mål, og har alltid noe på lager.

Finale under fasten

Det er Ramadan nå – og det betyr at spillere som Mohamed Salah og Sadio Mané faster.

– Jeg har allerede sagt til han på spøk at jeg kommer til å spise for ham. Det vil ikke bli lett, men han er vant med Ramadan, og noen ganger påvirket det han i sesongoppkjøringen – men han håndterte det bra.

– Forhåpentligvis spiller han sin beste kamp i livet den 26., slik at vi vinner Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]