– Det er så stort. Det er så massivt for denne klubben!

Jürgen Klopp var fra seg av glede etter at finale-plassen var sikret.

2. mai 2018 kl 23.41 Arve Vassbotten

For et drama det ble da Liverpool tok seg til Champions League-finalen i Kiev 26. mai.

Etter å ha vunnet 5-2 hjemme på Anfield, endte det til slutt 4-2 på Stadio Olimpico. 6-7 endte det dermed sammenlagt.

De tok all risiko

Klopp fikk etter kampen spørsmål fra Viasat om han var like fornøyd med kampen, som han var med å gå videre til finalen.

– Nei, selvsagt ikke på samme måte. Vi trengte flaks i kveld, og det burde vi ikke hatt behov for, men det er normalt at slikt skjer.

– De måtte jakte kampen fra starten og de tok all risikoen, både når det gjeld lagoppstillingen og hvordan de spilte. Starten var vill, selv om det ikke ble så farlig. Vi fikk det perfekte utgangspunktet ved å score det første målet. Så ga vi bort et mål, og så scoret vi igjen. Men det var helt klart at de ville komme tilbake. Det var greit til vi på en måte ga det bort, og selv om de tok all risiko, så klarte vi ikke å straffe dem. Det var problemet, vanligvis gjør vi det langt bedre. Vi pleier å være mye bede i slike situasjoner enn i kveld, mente Klopp.

BØLGEN FOR FANSEN:
BØLGEN FOR FANSEN:  Jürgen Klopp showet for fansen etter kampen.

Måtte lære å holde nervene under kontroll

– Men, man må lære alt. I dag måtte vi lære å holde nervene under kontroll, og gjøre det riktige til riktig tid. Men vi er i finalen, og det er første gang for så godt som alle guttene mine, og bare min andre gang. Det er så stort, og det er så massivt for denne klubben. Guttene fortjente det. Men et stort kompliment til Roma for hvordan de slo tilbake i dag, det var fantastisk. All min respekt for dem.

Klopp fikk også spørsmål om han hadde trodd på dette da Champions League-sesongen startet i september.

– Jeg tenkte ikke på finalen, men jeg trodde at denne turneringen kunne passe oss, på grunn av de tingene vi er naturlige gode på. Men det er så vanskelig. Nå er vi der. Vi har to Champions League-semifinaler til mot Chelsea og Brighton, og så har vi to uker å forberede oss på finalen, sa Klopp om Premier League-kampene som må til for å sikre topp fire i Premier League, og dermed kvalifisering for neste sesongs turnering.

Hvordan skal dere slå Real Madrid?

– Jeg slipper heldigvis tenke på det i dag. Jeg har noen uker på meg. Og hvis jeg finner løsningen, sier jeg det ikke på TV, avsluttet Klopp med å si.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]