LIVERPOOL TIL CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN!

Målrikt og dramatisk i Roma, men Liverpool holdt unna tross tap!

Onsdag 02.mai 2045 (CL) - Viasport 1 / Viaplay / Tilskuere: 61889 / Dommer: Damir Skomina (Slovenia)

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolAS RomaCL5-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Sadio Mané

Vurdert av: Tor SandøLoris Karius 7

Selvtillit er viktig i fotball og Karius har gradvis fått mer og mer av det utover sesongen. Slipper inn fire mål, men sto likevel en bra kamp. Hadde flere gode redninger. Reaksjonssterk. Hadde også flaks i enkelte situasjoner, blant annet da Aleksander-Arnold handset og det nok burde vært straffespark. Kunne vel muligens tatt 3-2-målet.

Trent Alexander-Arnold 5

Hadde ingen god kamp i Roma. Fant ikke helt plassen sin i forsvarsfireren, hadde store plasseringsproblemer og hadde også problemer med vingen e--Shaarawy. Hadde flere juniorfeil, som er uvant Trent. Må bare glemme denne raskest mulig å fokusere på de tre viktige kampene Liverpool har igjen. Handset og burde hatt straffespark mot seg, muligens også utvisning, i andre omgang.

Dejan Lovren 6

Fikk gult kort tidlig i duell med El-Shaarawy. Gjorde seg ikke bort resten av kampen, men slet litt med Romas offensive skyts mot slutten.

Virgil van Dijk 8

Nederlenderen er bautaen i Liverpool-forsvaret. Han blir bedre og bedre for hver kamp. Stilte Dzeko fullstendig i skyggen. Utrolig god med timingen, taklingssterk og gir alt i duellene. Han får røde supportere mye glede av framover.

Andy Robertson 8

Spiller også han med stadig mer selvtillit. Måten han kommer seg framover på venstresiden. Fullstendig respektløs. Lyktes med det aller meste han prøvde på og la flere gode innlegg som skapte farligheter foran Roma-keeperen.

Jordan Henderson 7

Kapteinen vår gir som vanlig jernet på midten. Løp utallige kilometre på gresset i Italias hovedstad i dag. Hendo er flink til å brette opp ermene og sette inn viktige taklinger og demme opp for farligheter fra Roma. Unner sympatiske Jordan en plass i Champions League-finalen.

James Milner 7

Takk og lov for at selvmålet ikke ble avgjørende. Er maksimalt uheldig da han blir skutt på av lagkamerat Lovren i bakhodet. Gjorde manns jobb på midten, ga alt i taklingene og spilte på vanlig Milner-vis med hjertet utenfor drakta. Koster nok også han på seg et ekstra glis etter at finaleplassen er sikret, Milner som kom fra Manchester City i 2015.

Georginio Wijnaldum 7

Fikk hodet på 2-1-målet etter å ha fått servert en gavepakke fra Dzeko. Nederlenderen gjorde mye av den usynlige grovjonbben på midten. Ikke alltid like lett å få øye på, men løper og løper. Fikk en god del ballkontakt, spesielt i førsteomgangen, og Gini gjorde mye rett i dag.

Mohamed Salah 6

Noe sjelden hendte i Liverpools angrepsrekke i dag. Salah spilte nemlig andrefiolin. Godt for egypteren å være tilbake på Stadio Olimpico og godt for han å smile bredest når sluttsignalet lød. Men Salah gikk ofte i offside i dag og var ikke helt venn med ballen. Men heldigvis har vi andre som kan spille hovedrollene.

Roberto Firmino 8

For en fotballhjerne og for en fotballforståelse. Går på lure løp og spiller sine medspillere gode hele tiden. Hadde flere muligheter selv, men selv om det ikke ble nettkjenning i dag, så spilte han en meget god kamp.

Sadio Mané 9

Bare Liverpool scorer først, sa alle røde i forkant av kveldens kamp. Og så scoret vi først og det var Mane som fikk æren. Firmino fikk en feilpasning til seg og brassen spilte sin senegalesiske rekkekamerat på beste måte. Og alene med keeper gjør ikke raske Mane noen feil. Han er sikker som banken. Hadde også flere muligheter til å score og Roma ble aldri helt klok på toppfarten til vår mann. Liverpools bestemann.

Nathaniel Clyne

Fikk noen få minutter for Aleksander-Arnold.

Ragnar Klavan

Byttet inn sju minutter før slutt og rakk å få straffespark mot seg på en hands. Tvilsomt idømt, siden esteren hadde hånda inn til kroppen. Grov feil av dommeren.

Dominic Solanke

Fikk tre minutter på slutten og pådro seg et gult kort for en duell på midtbanen.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
AS Roma (4-3-3)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  For en dramaturgi, for en kamp, for et lag, for en semifinale! Liverpool er videre etter 7–6 sammenlagt mot Roma, og skal møte Real Madrid i Champions League-finalen i Kiev 26. mai!

  Det ble straks mer nervepirrende etter at Dzeko utliknet kort tid etter pause, for i likhet med oppgjøret på Anfield traff Roma blink to ganger på tampen også her. Nainggolan satte inn ledermålet på et flott langskudd via stolpen, før han hamret inn 4–2 på straffe langt ut i overtiden, men etter Liverpools to mål før pause måtte vertene altså ha fem for å få ekstraomganger, og dommeren blåste av rett etter den siste scoringen.

  Gjennom 2. omgang slet gjestene i lange perioder med å holde Dzeko og romerne unna sjanser, og spesielt Alexander-Arnold slet i flere situasjoner. Den unge scouseren var heldig som slapp unna straffe imot for en hands etter timen spilt, og opphevet en offside som Dzeko fort kunne utnyttet bedre.

  Men oppofrende forsvarsspill, med en bunnsolid Van Dijk sentralt, foran en god Karius, tross en uheldig retur foran utlikninga, sørget for at den aller siste innspurten til vertene kom for sent, og nå kan Liverpool-spillerne og -fansen se frem til kampen om drøyt tre uker som kan sikre klubbens sjette trofé i den gjeveste europacupen! 

  Allez, allez, allez!

 2. Andre omgang

 3. SLUTT!90'

  Men det hjelper ikke! LIVERPOOL ER VIDERE TIL FINALEN!
 4. Hamres i nettet Målscorer: Radja Nainggolan90'

  Roma scorer fra ellevemeteren.Straffen dundres inn nokså midt i mål, mens Karius slenger seg. Romerne skynder seg tilbake for å ta avspark.
 5. Straffe til Roma90'

  Svært billig. Klavan holder armene rett ned, men et langt oppspill til Ünder ender med at ballen spretter opp i venstrearmen til Liverpool-stopperen, og Roma får sjansen fra elleve meter.
 6. Overtidsbytte Inn: Nathaniel Clyne (Ut: Trent Alexander-Arnold)90'

 7. Wijnaldum vinner frispark på midten90'

  Liverpool bruker god tid.
 8. Tre minutter legges til90'

 9. Solanke får kort Dominic Solanke90'

  For en duell på midtbanen.
 10. Spissbytte for Liverpool Inn: Dominic Solanke (Ut: Roberto Firmino)87'

 11. Langskudd via stolpen Målscorer: Radja Nainggolan86'

  Glimrende skudd av en upresset Nainggolan fra omkring 25 meter. Lavt, hardt og stang inn.
 12. Det gjør også Robertson Andy Robertson85'

  Som får kort for dytten som skaper reaksjonen.
 13. Irritert Manolas Kostas Manolas85'

  Robertson er hardhendt i en duell ved sidelinja, og Manolas reagerer nok til å få kort.
 14. Slitne ben84'

  Begge lag har tydelig slitne ben nå, og det går saktere.
 15. Defensivt bytte Inn: Ragnar Klavan (Ut: Sadio Mané)83'

 16. Salah i duell med Alisson81'

  Roma-keeperen er langt ute, utenfor boksen, på sin venstreside, men får klarert uten å bli straffet av Liverpools toppscorer.
 17. Strålende redning av Karius Edin Džeko80'

  Dzeko skyter lavt fra kloss hold. Karius er lynraskt nede.
 18. Dzeko på hel volley Edin Džeko80'

  Et hjørnespark lander på foten til Roma-spissen på bakre stolpe, men han skyter utenfor.
 19. Utenfor fra Schick Patrik Schick79'

  Brukbart forsøk på direkten fra omtrent 16 meter. Han sikter mot krysset og bommer med halvannen meter.
 20. Klokkeklart kort Alessandro Florenzi76'

  Stygg takling bakfra på Mané ute ved sidelinja. Liveprool-angriperen kommer heldigvis fra det uten noen skade.
 21. Roma gjør sitt siste bytte Inn: Mirko Antonucci (Ut: Stephan El Shaarawy)75'

 22. Langt over Maxime Gonalons71'

  Innbytteren klinker til på direkten uten å treffe rent fra 17–18 meter.
 23. Roma gjør en ny endring Inn: Maxime Gonalons (Ut: Daniele De Rossi)70'

 24. God benparade Roberto Firmino69'

  Liverpool ruller opp ved Mané til Salah til Firmino, og sistnevnte skyter lavt fra kloss hold. Alisson redder.
 25. Flere skremmeskudd Edin Džeko66'

  Roma ser sprekker i Liverpool-forsvaret nå. Trent er for sen ut og opphever en offside på Dzeko, selv om resten av forsvaret roper mot linjemannen. Dzeko vender opp og skyter heldigvis utenfor med venstre.
 26. Kaotisk i Liverpool-boksen Stephan El Shaarawy63'

  Trent klarerer rett i en motspill på femmeteren, og ballen ramler fint til El Shaarawy som skyter på direkten. Trent kaster seg ned for å blokkere, og klarer det med armen uten at dommer blåser. Liverpool heldig som slipper unna straffe imot der.
 27. Stor Roma-mulighet Cengiz Ünder60'

  Utsøkt langpasning av De Rossi fra midtbanen som går helt igjennom til Ünder på løp. Han får foten på ballen på hel volley, men Karius er raskt nede og redder på streken. Strålende av tyskeren!
 28. Stopper Salah58'

  Firmino forsøker å spille Salah igjennom, men Manolas er med på dansen og holder hurtigtoget unna.
 29. Dzeko header over Edin Džeko56'

  Spissen vinner duellen i boksen, men stanger ballen et stykke over.
 30. Frispark i skummel posisjon55'

  Roma får en innleggsmulighet fra sin venstreside.
 31. Roma bytter Inn: Cengiz Ünder (Ut: Lorenzo Pellegrini)53'

 32. Dzeko utlikner Målscorer: Edin Džeko52'

  Ai, ai ...El Shaarawy kommer seg bra nedover på venstresida og får skutt. Karius gir retur, og Dzeko setter den behersket og høyt i mål. 7–4 sammenlagt til Liverpool nå.
 33. Slipper unna50'

  Phew!Dzeko kommer igjennom og felles av Karius, men assistentdommeren vinker for offside. Trolig feilaktig, viser den første reprisen.
 34. Salah spilles igjennom Mohamed Salah47'

  Og stormer mot målet, men vinkes av.
 35. Avspark i 2. omgang46'

  Liverpool setter i gang de avgjørende 45 minuttene. Nå gjelder det bare å ikke rakne!
 36. Pausereferat

  Og pust ut! For en omgang. Nå står det 7–3 sammenlagt.

  Det var tydelige nerver i åpningsminuttene, både hos spillere og supportere, med mye ballkontakt for Roma, men Liverpool kom etter hvert godt i gang, har vært kompakte bakover og straffet vertene fremover.

  Glimrende løst av angrepsrekka da Firmino avanserte fremover etter en feilpasning av Nainggolan, og Mané tok vare på sjansen da han ble spilt fri. Et bisarr selvmål temmet noen av de mange smilene i bortesvingen, men Wijnaldum viste ro og kløkt da han nådeløst tok vare på en stuss bakover etter corner. 

  Liverpool har sett skumle ut omtrent hver gang de angriper, mens Roma, som har slått mange innlegg som Karius oftest har hatt kontroll på, ikke har klart å teste sisteskansen nevneverdig. Noen brukbare skuddforsøk på utsiden, riktignok i tillegg til ett skudd via Milner i stolpen, men Van Dijk og forsvaret har gjort en solid åpningsomgang på Olimpico.

  Nå er Klopps mannskap altså kun tre kvarter unna Champions League-finalen. Her blir nok ingen overrasket om det kommer flere mål.

 37. Første omgang

 38. Pause!45'

 39. Svakt Roma-fremspill45'

  Og femmeter til Liverpool.
 40. Ett minutt legges til45'

 41. Svakt frispark Lorenzo Pellegrini45'

  Heldigvis for gjestene forsøker Pellegrini å klinke til fra skrått hold, og skyter langt utenfor og over.
 42. På etterskudd Dejan Lovren44'

  Lovren lager frispark like utenfor boksen, på Romas venstreside, i duell med El Shaarawy. Og belønnes med kort, noe han protesterer på.
 43. Nytt skudd av Florenzi Alessandro Florenzi42'

  Godt skuddhold fra høyresiden, men ballen sklir noe av foten og går et stykke utenfor.
 44. Roper på straffe Stephan El Shaarawy40'

  El Shaarawy faller enkelt i duell med Trent like innenfor boksen. Fansen vil ha straffe; dommer vinker spillet bestemt og korrekt videre.
 45. Salah mot Fazio Mohamed Salah38'

  Roma-forsvareren taper naturlig nok den første løpsduellen, men plasserer seg så bra i egen boks at Salah velger skuddet. Blokkert.
 46. Utboksing av Karius Loris Karius37'

  Nok en gang godt keeperspill på et skummelt innlegg imot.
 47. Godt angrep Roberto Firmino36'

  Men skuddet til Firmino, etter å ha fått ballen på snaut 20 meter av Salah, blokkeres i nærmeste forsvarer.
 48. Stolpetreff Stephan El Shaarawy35'

  Den hurtige Roma-angriperen skyter via Milner og treffer stolpen. Phew!
 49. Avverger corner imot Trent Alexander-Arnold34'

  Trent vinner en duell med El Shaarawy ute ved hjørneflagget.
 50. Roma leter etter åpninger32'

  Liverpool ligger kompakt og forsvarer seg solid, og har Salah igjen på topp.
 51. I grevens tid29'

  De Rossi takler ballen ut til corner rett foran Salah, etter en lekker vegg med Firmino på vei inn i boksen.
 52. Gini header inn 2–1! Målscorer: Georginio Wijnaldum26'

  LIVERPOOL TAR TILBAKE LEDELSEN!Hjørnesparket ender med en høy ball i feltet. Fazio er presses til å stusse ballen mot eget mål, og der står Wijnaldum riktig plassert. Han reagerer lynraskt og nikker inn ledermålet fra kloss hold!
  wijnaldum mål.jpg
 53. Gedigen mulighet for Mané Sadio Mané25'

  Kjemperaid av Robertson på venstresiden. Han kommer seg helt inn i boksen, ned til dødlinja, og slår lavt til Mané rett foran mål. Avslutningen reddes, og det ender med corner.
 54. Stempling Trent Alexander-Arnold24'

  Kolarov tråkker på vrista til Trent, som tar telling noen sekunder med store smerter, men er raskt oppe på beina igjen.
 55. Igjen god involvering av Karius23'

  Tyskeren er årvåken og autoritær på nytt innlegg imot.
 56. Karius plukker et innlegg22'

 57. Dytt i ryggen på Lovren20'

  Roma-fansen roper på straffe for hands, men dommeren er sikker i sin sak når han heller blåser frispark til Liverpool.
 58. Absurd og uheldig selvmål Selvmål: James Milner15'

  Hæ?Roma har virkelig marginene på sin side når Lovren klarerer et innlegg rett opp i hodet til Milner i boksen. Ballen spretter tilbake, forbi Karius og inn i eget nett.
 59. Salah-skudd Mohamed Salah14'

  Alisson redder nokså enkelt.
 60. Roma forsøker seg11'

  Men det lave innlegget fra venstre går gjennom feltet.
 61. Nå må Roma altså ha fire mål10'

  (Dersom ikke Liverpool scorer flere ... )
 62. Nådeløs kontring! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Roberto Firmino)9'

  JAAA!En feil av Nainggolan på midten åpner opp for et raskt Liverpool-angrep. De kommer med hele angrepsrekka, anført av Firmino, som slipper ballen perfekt ut til Mané til venstre, på vei inn i boksen. Senegaleseren kommer alene med keeper og er iskald. For en start!
  mane mål roma.jpg
 63. Liten dytt i ryggen i feltet8'

  Mané løpes ned i Roma-boksen, men får ingenting.
 64. Nytt Salah-frispark8'

  Liverpool forsøker å etablere et spill. En feilvendt Salah løpes i bakken av Kolarov på midtbanen.
 65. Godt skuddforsøk Alessandro Florenzi6'

  Florenzi klinker til fra distanse. Ballen suser like utenfor stolpen til Karius.
 66. Salah får frispark5'

  De Rossi er høyt oppe med foten, og de røde får frispark midt på banen. Men Henderson slår ballen svakt ut over sidelinja få sekunder senere.
 67. Klarert4'

  Liverpool får ballen enkelt unna.
 68. Corner til Roma3'

 69. Vertene holder på ballen3'

  Romerne har dominert ballbesittelsen de første minuttene.
 70. Frisk Roma-åpning1'

  Dzeko og Van Dijk i solid luftduell i Liverpool-boksen, og det ender med femmeter.
 71. Roma setter i gang kampen1'

  Avspark!Da er den avgjørende semifinalen i gang.
 72. Hendo vant myntkastet0'

  Og velger å stå på sin banehalvdel. Dermed starter Roma med ballen.
 73. Hvitkledd bortelag0'

  Hvite trøyer, sort shorts og hvite strømper på Liverpool-spillerne i kveld.
 74. Innmarsj0'

  Fantastisk stemning på Stadio Olimpico når lagene kommer ut fra garderoben.
 75. Før kampen

  Nå er kvelden her! Roma tar imot Liverpool på Stadio Olimpico, og utgangspunktet er ganske enkelt: Dersom mannskapet til Jürgen Klopp unngår å tape med tre mål (eller mer), blir det finalebillett mot Real Madrid i Kiev 26. mai.

  Kampen har avspark kl. 20.45, og vises direkte på Viasport 1 og Viaplay.

  Liverpool stiller med forventet mannskap, med fire endringer fra laget som spilte uavgjort mot Stoke i helga. Milner, Mané, Robertson og Lovren kommer inn for Gomez, Klavan, Moreno og Ings:

  Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Henderson, Milner, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané

  Benk: Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Ings, Solanke, Woodburn

  Verdt å merke seg er det at Roma ikke gjør som på Anfield med trebackslinje, og har isteden fire i forsvaret i kveld: Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, El Shaarawy.

  Benk: Skorupski, Peres, Jesus, Gerson, Gonalons, Cengiz, Antonucci.

  5–2 i første oppgjør betyr at én eventuell Liverpool-scoring i kveld gjør at Roma må score fire. Og hvis Liverpool netter to ganger, må Roma ha fem mål for å få ekstraomganger. Skal vi gå enda lenger, må Roma ha sju mål dersom Liverpool scorer tre i kveld grunnet bortemålsregelen …

  – Det har ikke skjedd ofte at noen har scoret tre ganger mot oss denne sesongen. Jeg sier ikke at det er umulig, men det er ganske vanskelig, sa Klopp til pressen tirsdag.

  Hjemmelaget i den evige stad har imidlertid vist seg å være noe helt annet enn på bortebane i Champions League. De har blant annet nettopp 3–0 mot både Chelsea og La Liga-vinner Barcelona, hvor sistnevnte, i kvartfinalen, kom etter at katalanerne ledet 4–1 foran returen.

  Dette er altså en kamp mellom et Roma som ennå ikke har sluppet inn mål i Champions League denne sesongen, og et Liverpool som har scoret i hver eneste bortekamp i Europa.

  Gjestene fra Merseyside har tapt bare én av sine siste sju besøk i Italia, men totalt bare to innslupne mål og hvor buret har blitt holdt rent i seks av kampene.

  Liverpool har aldri blitt slått ut av en europacup etter en ledelse med minst tre mål fra første kamp, noe som har vært tilfellet 21 ganger.

  Ler mer statistikk før avspark på Stadio Olimpico her.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.12.2019 kl 21:55

Liverpools lege slutter i mars 2020

Andy Massey har fått ny jobb og vil ikke lenger være overhodet for det medisinske hos Liverpool FC.

+
15.12.2019 kl 19:27

Harvey Elliott og Rhian Brewster med mot Aston Villa i ligacupen

Curtis Jones og Neco Williams har reist til Qatar sammen med førstelaget, mens U23-trener Neil Critchley ser fram til å la resten av ungguttene prøve seg på

+
15.12.2019 kl 11:34

Curtis Jones imponerte før avreise til Qatar

Kaptein Curtis Jones scoret da U23 spilte uavgjort mot Chelsea.

+
15.12.2019 kl 09:18

Gini Wijnaldum er med i troppen som har reist til VM for klubblag

Liverpool tar med seg 20 spillere til Qatar.

+