– Utgangspunktet er bedre enn vi hadde trodd

Liverpool må «bare» unngå å tape med tre mål for å nå finalen.

1. mai 2018 kl 23.42 Marius Rabben

5–2 i hjemmekampen mot Roma er noe «alle ville tatt på forhånd», som Gini Wijnaldum sa under tirsdagens pressekonferanse på Stadio Olimpico. Men fordi baklengsmålene kom sent, var stemningen etter kampen noe avmålt blant mange supportere.

– Etter kampen på Anfield hadde noen få mennesker følelsen av at vi hadde tapt. Og etter ei uke tenker noen få mennesker at Roma bare må vinne 3–0, men det er jo litt av et resultat, forteller Jürgen Klopp til pressen.

Roma sterke på hjemmebane

Den spente bekymringen til noen bygges nok på Romas svært sterke oppvisninger på eget gress i Champions League denne sesongen. Der har de nemlig ennå ikke sluppet inn mål i turneringen.

Og kravet for å slå ut de røde, 3–0, har Roma klart mot både Chelsea og Barcelona foran egne supportere.

– Vi er ikke Chelsea, vi er ikke Barcelona. Vi kommer til å være klare, slår Klopp fast.

– Jeg tror ikke at vi allerede er videre, men jeg synes ikke vi befinner oss i en dårlig situasjon. Vi har et bedre utgangspunkt enn jeg trodde vi ville ha på forhånd.

– Vi har ikke tapt i Champions League så langt. Hva betyr det? Dersom det fortsetter, så vil vi være videre.

– Trenger ingen advarsel

I kvartfinalen ledet Barcelona med 4–1 fra første oppgjør, før romerne overrasket og imponerte stort i returen.

– Barcelona trodde kanskje at det var avgjort. Alle forteller oss at det er ganske vanskelig, men ingen fortalte Barcelona at «det er mulig de slår dere 3–0» fordi ingen kunne forestille seg at det kunne skje, men det skjedde. Jeg trenger ikke noen advarsel, men dersom det hadde vært nødvendig, så var det en advarsel.

– Vi må også huske på at vi er vanskelige å spille mot. Ikke glem det, legger Klopp til.

– Dersom du virkelig ønsker å vinne, må du på forhånd akseptere at det er mulig å tape og fortsatt være modig. Det finnes ingen perfekt plan som vil fungere 100 prosent. Man er nødt til å være modig, spille på sin måte og utnytte situasjonene bedre enn de andre klarer. De er nødt til å vinne mot oss, og må risikere ting.

– Ganske vanskelig å score tre mot oss

Liverpool presset såpass hardt at de kunne ha scoret minst sju ganger i hjemmekampen, mener tyskeren.

– Det er ikke respektløst ment. (Sadio) Mané kunne ha scoret to ganger før han scoret etter pause. Vi vet hva som kan skje. Dette er ikke avgjort, sier han.

– Det har ikke skjedd ofte at noen har scoret tre ganger mot oss denne sesongen. Jeg sier ikke at det er umulig, men det er ganske vanskelig.

I den øvrige Champions League-semifinalen, som ble gjennomført tirsdag kveld, var det Real Madrid som avanserte med 4–3 sammenlagt mot Bayern München, etter 2–2 i oppgjøret på Santiago Bernabéu. Dermed kjemper lagene i Roma onsdag kveld om å få møte den spanske gigantklubben i Kiev 26. mai.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]