Brasil-kamp på Anfield til helga:– En enorm ære for meg

Liverpools representant i Brasil-troppen droppet fridager etter finalen for å bli VM-klar etter rekordsesongen.

29. mai 2018 kl 17.31 Marius Rabben

Roberto Firmino står nå med 50 scoringer for Liverpool, og med like mange som Mohamed Salah og Sadio Mané i Champions League (10 mål hver) var det kun Cristiano Ronaldo som hadde flere i turneringen.

27 av de 50 nettkjenningene hans har kommet denne sesongen. Det er mer enn en dobling av bestenoteringen Firmino har hatt på en sesong siden han kom til Anfield for tre år siden. Derfor var det på ingen måte overraskende at Firmino ble inkludert i landslagstroppen til VM for Russland neste måned.

I forkant av oppkjøringen hadde den populære Liverpool-angriperen fått noen fridager etter Champions League-finalen, men allerede mandag kveld – to dager før planlagt – sluttet spissen seg til Brasil-troppen i London, skriver Globo Esporte. Tirsdagen er blitt brukt til styrketrening.

– En barndomsdrøm

– Liverpool er her på siden (av landet), så jeg kom løpende. Eller, nei, jeg kom hit med tog. Jeg hadde en fridag eller to til, men jeg bestemte meg for å dra litt tidligere og komme i gang med jobben, sier Firmino til landslagets tv-kanal CBF TV.

I gult og blått vil han kjempe med Gabriel Jesus om spissplassen. Dette er Firminos første verdensmesterskap.

– Å være med i VM er en barndomsdrøm. For oss som spiller fotball er dette det ypperste. Jeg er veldig takknemlig, legger han til.

Brasil-kamp på Anfield

Landslaget oppholder seg i hovedstaden og bruker fasilitetene til Tottenham denne uka. Fredag går turen faktisk nordvest til Liverpool hvor Kroatia venter i en privatlandskamp på Anfield søndag kl. 16 – noe som blir den 17. landskampen på de rødes stadion gjennom historien.

– Det vil bli unikt å spille på Anfield med alle Liverpool-supporterne, sier Firmino, ifølge Liverpoolfc.com.

– Det er et strålende stadion med en herlig gressmatte. Det kommer til å bli fantastisk stemning. Det blir en enorm ære for meg å spille hjemme, for dette er hjemmet mitt. Så det blir et unikt øyeblikk.

En uke senere skal Brasil ha sin generalprøve mot Østerrike i Wien, før VM for deres del starter mot Sveits søndag 17. juni, tre dager etter åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia. Brasil møter senere Costa Rica 22. juni og Serbia 27. juni i gruppespillet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]