Agent Firmino

Firmino spilte sin rolle i å få Fabinho til Liverpool.

29. mai 2018 kl 09.12 Arild Skjæveland

Etter å ha mistet sin gode venn Philippe Coutinho i januar, har Roberto Firmino nå fått en ny landsmann i klubben. Liverpools nye midtbanekjøp forteller at han hadde samtaler med klubbens nummer 9 før overgangen som ble klar mandag kveld.

– Vi har snakket om hvordan byen er, og om infrastrukturen i klubben og byen, og om trenerne og hvordan de jobber. Så jeg visste mer om Liverpool gjennom Firmino. Jeg har vært med ham på landslaget noen ganger, og vet at han er en fantastisk person, og kommer fra en bakgrunn med gode mennesker, sier Fabinho til Liverpoolfc.com.

24-åringen tror dette vil gjøre overgangen fra fransk til engelsk fotball enklere.

– Det er veldig fint for noen som kommer til et nytt land og en ny by om en har noen som snakker det samme språket. Det vil gjøre omstillingen mye enklere, sier midtbanespilleren.

En annen type fotball

£43,6 millionerskjøpet ser frem til å spille under Jürgen Klopp. Den skotske journalisten Duncan Castles, som ikke alltid er like populær blant Liverpools supportere, skriver at Jürgen Klopp var en sentral grunn til at han valgte LFC. Spilleren har i lang tid vært linket til Manchester United, og når det kommer til saker akkurat rundt José Mourinho og spillere som har Jorge Mendes som agent, har Castles tydeligvis bra innsikt.

– Manageren har sagt at han ønsker å jobbe med gode spillere. Jeg er fortsatt ung og har mye å lære. Med Klopp får jeg sjansen til å fortsette å utvikle meg og lære videre. Han spiller også en annen type fotball enn det jeg har spilt i Monaco. Jeg vet ikke så mye om hans tidligere arbeid, men jeg har snakket med noen spillere som har jobbet under ham tidligere, og de har sagt at han er en veldig god manager, sier Fabinho til Liverpoolfc.com.

– Jeg er sikker på at jeg kan forbedre meg mye under hans lederskap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]