– En enkel avgjørelse

Gerrard får med seg Gary McAllister som assistent i Glasgow-klubben.

4. mai 2018 kl 16.59 Marius Rabben

Fredag ettermiddag kom bekreftelsen: Steven Gerrard blir Rangers’ nye manager.

Scouseren, som fyller 38 denne måneden, sier han fortsatt har noen oppdrag igjen for Liverpool FC og som ekspert for TV-kanalen BT Sport, men begynner offisielt som manager 1. juni.

– Kunne ikke spurt noen bedre

Gerrard bekreftet under fredagens pressekonferanse i Glasgow at han får med seg Liverpool-profilen Gary McAllister som sin nummer to.

– Jeg kunne ikke ha spurt noen som er bedre om å hjelpe meg, sier en velkledd Gerrard til pressen på Ibrox Stadium.

– Han kommer til å være en stor trygghet for meg. Han var veldig fornøyd da jeg snakket med ham. Han har erfaring med dette.

Tar med trio fra akademiet

I den skotske storbyen blir Gerrard og McAllister dermed rivalen til tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers, som leder ligamester Celtic.

– Jeg har ikke snakket med Brendan i det hele tatt om dette. Men jeg og Brendan er gode venner, det har vi alltid vært. Jeg ser frem til utfordringen, sier Stevie G.

Ifølge Liverpool Echo blir også Michael Beale fra Liverpool-akademiet med i støtteapparatet til Rangers. Det samme gjelder Tom Culshaw og Jordan Milsom, som var henholdsvis assistent og fitnesstrener i Gerrards U18-apparat hos de røde.

– Kun én måte man får erfaring på

Dette blir Gerrards første smak på det ordentlige managerlivet, etter å ha vært hovedtreneren til Liverpools U18-lag denne sesongen. Den knappe erfaringen ser han ikke på som negativt.

– Det er ikke et problem for meg. Jeg kan ikke gjøre noe med at jeg ikke har erfaring nå. Det er bare én måte å få den på.

– Risikoene har jeg tenkt over, men kan jeg gjøre en jobb for Rangers? I mitt hode: Ja, sier Gerrard bestemt.

– Jeg ser frem til å lære. Press er ikke noe jeg ser negativt på. Det er noe jeg har hatt på meg siden jeg sluttet på skolen. Jeg vet at det kommer. Det vil være mye fokus og trykk på alt vi gjør, men det er det jeg elsker. Bring it on!

– «No-bainer»

– Jeg måtte vurdere mange ting, men en stor mulighet presenterte seg selv. Dette er en enorm klubb, og da telefonsamtalen kom, var det en «no-brainer». Jeg kjenner det i magen. Det var en spesiell følelse. Jeg visste at Rangers var riktig for meg, påpeker han.

– Jeg ønsker å gi fansen noe å tro på. Jeg har troa på å kunne leve opp til forventningene. Ellers ville jeg ikke sittet her.

– Jeg kommer hit for å gjøre mitt beste. Supporterne her, måten de har stått bak klubben på, er en stor del av grunnen til at jeg kommer hit.

– Jeg ønsker å gi fansen noe å tro på. Jeg har troa på å kunne leve opp til forventningene. Ellers ville jeg ikke sittet her. Når det gjelder mål, ønsker jeg bare å vinne fotballkamper.

Du kan se pressekonferansen i sin helhet i videovinduet under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]