Firmino søker et unikt øyeblikk i hans beste fotballår

Roberto Firmino er meget fornøyd med en sesong hvor han bl.a. har scoret ti mål fra gruppespillet og ut i CL, men håper at finalen mot Real Madrid kan toppe det enda mer.

18. mai 2018 kl 11.53 Torbjørn Flatin

Han har scoret ti ganger i Champions League siden gruppespillet, som er det samme som lagkamerat Mo Salah. Bare Cristiano Ronaldo hos Real Madrid har flere med 15.

Roberto Firmino er imidlertid noe mye mer enn bare en målscorer, og forteller til uefa.com at han startet som en defensiv midtbanespiller, fikk snart en mer offensiv midtbanerolle og lekte at han var sin helt Ronaldinho.

Han forklarer at han måtte tilpasse seg mye nytt da han reiste til Tyskland, og også den mer intense engelske fotballen, men at han nå føler seg hundre prosent etablert i Liverpool.


Aldri spilt mot Real

- Jeg synes vi spilte glimrende mot Manchester City og Roma, sier Liverpools nr. 9 når det blir snakk om årets sesong og Champions League.

- Jeg håper vi kan holde det gående. Jeg er veldig fornøyd med å ha scoret ti mål, selv om jeg er en type som hele tiden mener jeg kunne ha gjort det bedre.

- Når det er sagt, dette er min første sesong i Champions League og jeg er en av de fremste på toppscorerlisten. Dette har vært mitt beste år som profesjonell fotballspiller.

- Vi kjenner til Real Madrid. De vinner alltid titler i Champions League og også i den spanske ligaen. Jeg har aldri spilt mot dem, men jeg har sett noen av deres kamper og de kjemper alltid hardt. Dette er imidlertid en finale, det er alt vil skje der og da. De vil også i Liverpool møte en annen klubb med en stor historie.

- Å vinne Champions League vil være et unikt øyeblikk, det er et meget spesielt trofé. Hvis vi kan greie å vinne vil det bety mye for både meg og hele laget. Vi kjenner til klubbens historie og prøver alltid å prestere på et høyt nivå i forsøk på å vinne flere trofeer. Vi kommer til å kjempe til siste slutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]