Kan returnere som Klopps nye assistent

Pep Lijnders stilling i Liverpool rakk ikke å bli fylt før han selv kan være på vei tilbake.

18. mai 2018 kl 00.12 Arve Vassbotten

Pep Lijnders forlot Liverpool i januar for å bli hovedtrener i NEC Nijmegen, men fikk sparken etter en halv sesong siden han ikke klarte å føre klubben tilbake i æresdivisjon.

Ifølge godt informerte Chris Bascombe i The Telegraph og Dominic King i Daily Mail skal Liverpool nå vurdere å tilby den høyt respekterte treneren en ny rolle som Jürgen Klopps assistent.

Flere hull i trenerteamet

I det hele tatt er det flere roller som skal fylles i Klopps trenerteam.

Faktisk har ikke Lijnders stilling i Liverpool blitt fylt ennå, og det er også lite sannsynlig at Klopps assistent Zeljko Buvac vil returnere til klubben. I tillegg forlater Steven Gerrard, som har vært U18-manager, jobben for å bli manager i Rangers.

Ifølge King, vil Klopp uansett ikke ta noen beslutning før etter Champions League-finalen 26. mai.

Bindeleddet

Pepijn Lijnders kom til Liverpool fra FC Porto i 2014, og overtok U16-laget på akademiet. Etterhvert ble han en del av Jürgen Klopps trenerteam, og har blitt beskrevet som «linken mellom akademiet og førstelaget». Den offisielle tittelen var spillerutvikler for førstelaget.

Klopp gjorde det også klart at han ville savne nederlenderen ved sin side.

– Det er blandede følelser å snakke om at Pep forlater oss. Jeg er lei meg for å miste et så verdifullt medlem og strålende fyr fra trenerapparatet. Men jeg er glad for at han får en slik sjanse, og selv om jeg skulle ønske at han ble hos oss, kan vi ikke stå i veien for en slik mulighet.

Spørsmålet nå er selvsagt om Pep fortsatt ønsker å finne en ny rolle som manager, eller om han vil være fornøyd med å ta en ny jobb som assistent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]