Klopp anbefalte at Lallana ikke ble med i VM-troppen

England manager Gareth Southgate har forklart at han og Liverpools sjef var enige om utelukkelse av Adam Lallana til VM.

17. mai 2018 kl 13.39 Torbjørn Flatin

På en pressekonferanse i dag, hvor Gareth Southgate ble spurt om den VM-troppen han har tatt ut for England, var Adam Lallana et tema.

Liverpools midtbanespiller er en av reservene til troppen, til tross for bare å ha startet tre kamper, og Jürgen Klopp skal ha ment at det beste for spilleren var å få en sommer med god trening.

- Jeg har hatt samtaler med ham gjennom hele sesongen og normalt ville han ikke være i nærheten av en slik venteliste, men vi tenker høyt om han, forklart Southgate om Lallana. – Å finne et nødvendig prestasjonsnivå ut fra det begrensede antall kamper han har hatt ville blitt veldig vanskelig.

- Du spiller deg ikke i form under et slikt mesterskap, og Jürgen mente også dette var den beste løsningen.

Fint for Alexander-Arnold

Southgate ble også spurt om Trent Alexander-Arnold og James Milner.

- Vi (Jürgen Klopp og han) har snakket om hvordan spillerne utvikler seg, og det var en fin mulighet for ham å røpe nyhetene på deres treningsleir, sa Gareth Southgate om det at Klopp hadde fått «jobben» med å fortelle Alexander-Arnold om at han kom med i troppen.

- Det er hyggelig for managere å komme med slike nyheter da de ofte må gi dårlige nyheter i vanskelige situasjoner. Jeg har lest noe av det som er blitt sagt i etterkant og dette er veldig fint for både spiller og familien.

- Han har trukket seg tilbake fra landslagsfotball, men han har hatt en virkelig god sesong, kommenterte Southgate om Milner. – Jeg snakket med ham da jeg fikk jobben og han forsikret meg om at han var fornøyd med den avgjørelsen han hadde tatt og jeg har ikke fått noen grunn til å tro at det har forandret seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]