FORRIGE KAMP:  På Amex Stadium i desember spilte Liverpool Brighton ut etter alle kunstens regler, og vant til slutt 5-1. Det er faktisk en femtedel av alle målene Brighton har sluppet inn på hjemmebane denne sesongen. Roberto Firmino scoret to, Emre Can og Coutinho hvert sitt, mens Lewis Dunk ble tildelt et selvmål.

Før kamp i motstanderleiren:Frykter Brightons svakhet passer Liverpool perfekt

Brighton må vinne borte om de skal ødelegge for Liverpool. Det har de ikke klart siden november.

– Svakheten vår er å stoppe klikk-klakk-spill. Høye baller inn i boksen frykter jeg ikke, men jeg frykter klikk-klakk-spill på den siste tredjedelen fra dere, sier Ronny Aukrust, Brightons supporterleder. 

Når Liverpools supertrio skal sikre Champions League-plass på søndag, blir det mot en temposvak forsvarsrekke. 

Med mindre Chris Hughton velger å rotere i sesongens minst viktige kamp for Brightons del, spiller 37 år gamle Bruno høyreback og den irske kraftpakken Shane Duffy midtstopper. Med seg får de Lewis Dunk og Gaetan Bong. 

– Vi har meget gode duellspillere, men når det går fort én-mot-én kan vi få større problemer. Det kan være en utfordring for oss. Derfor frykter jeg Salah og at han skal finne tilbake til den godformen, forklarer Aukrust. 

Grusom bortestatistikk

Hjemme på Amex Stadium har Hughtons menn levert sterke resultater denne sesongen. De ligger på åttendeplass på hjemmetabellen, noe som blir en niendeplass dersom Burnley vinner i helgen. 

Borte er det stikk motsatt. Bare Stoke er dårligere, og Brighton har bare scoret ti mål på fremmed gress. Forrige gang de vant en bortekamp var i november.

Ifølge Aukrust har spillet vært bra også på bortebane, men det har lugget foran mål. 

– Det ser litt ut som spillestilen vår ikke står like bra når vi er borte. Jeg er litt usikker på hvorfor uttellingen er så dårlig, men vi har kanskje ikke den samme viljen i avgjørende øyeblikk som vi har hjemme, sier han, og minner om at en spiller som Pascal Gross ikke har scoret når Brighton har vært på reise denne sesongen. 

Defensiv taktikk 

Det er fremover det har lugget for Brighton borte. Der har de bare sluppet inn 25 mål, like mange som på Amex Stadium. Til sammenligning har Liverpool sluppet inn 28 mål på Anfield i ligaen. 

Supporterlederen er ikke i tvil om hva som blir taktikken på Anfield: Brighton skal stenge butikken. 

– Du kommer ikke til å få se en eneste overraskelse, konstaterer Aukrust.

STJERNESPILLER:  Pascal Gross har levert varene for Brighton denne sesongen. Tyskeren står med 15 målpoeng – sju mål og åtte målgivende. Dermed har han vært direkte involvert i nesten halvparten av Brightons 34 scoringer totalt. På bortebane har han imidlertid bare levert to målpoeng – sist mot West Ham i oktober.

– Vi kommer til å spille slik vi har gjort hele sesongen: Ligge kompakt med laget og holde linjene. Dere kommer til å ha ballen mye, mens vi kommer til å ta overgangene – det er der vi kan lykkes, mener han. 

Sannsynligvis blir det José Izquierdo og Anthony Knockaert som skal stå for bortelagets kontringstrussel på søndag. Sistnevnte trekkes frem som lagets formspiller, og var i sprudlende form da Brighton slo Manchester United på hjemmebane for en uke siden. Den franske teknikeren registrerte åtte vellykkede driblinger i kampen. 

– Vi kan spille med lave skuldre. Det kan få frem en god kamp av Knockaert. Dette er en typisk kamp som kan passe ham bra – han er en hurtig spiller, og kan utnytte rommene når Liverpool står høyt i banen. Han og Izquierdo kan bli to farlige trusler, advarer supporterlederen. 

Elendig form 

Når Brighton gjester Liverpool på søndag, er det med optimisme etter å ha fornyet Premier League-kontrakten og slått Manchester United. 

Samtidig er formen deres grusom. De ni siste kampene i alle turneringer er de røde djevlene det eneste laget som er blitt slått, og egentlig bunnsolide Brighton har sluppet inn to mål eller mer i fem av kampene. 

– Vi hadde en periode der vi slapp inn i hver kamp, og det har vært ulikt Brighton denne sesongen. Noen av målene har vært litt slurvete. Det typiske har vært at vi har slappet av i fem sekunder, og så er det mål. Du kan ikke sette fingeren på noe som har vært så mye dårligere annet enn at vi har vært den ene prosenten svakere i duellene, forklarer Aukrust. 

Uansett har det vært en bra sesong å være Brighton-supporter i. 

– Vi har vært solide defensivt, og hatt bra progresjon offensivt. Kollektivet er veldig bra – spesielt måten man jobber for hverandre defensivt. Vi har ikke noen stjerner i den forstand, og det har vært en solid laginnsats, oppsummerer han.

Del

Før kamp i motstanderleiren

05.05.2018 09:43

Før kamp i motstanderleiren:– Han har nesten vært skandaløst defensiv i toppkampene

Chelseas statistikk mot topp-seks-lagene denne sesongen er alt annet enn imponerende.

01.05.2018 15:09

Før kamp i motstanderleiren:– Så lenge Liverpool har de to, bør det bli mål mot et lag som åpner seg

Roma-kollapsen sjokkerte Serie A-ekspertene. På Stadio Olimpico forventer de seg en helt annen utgave.

27.04.2018 21:57

Før kamp i motstanderleiren:Desperate Stoke kan rykke ned med tap på Anfield

Fire poeng opp, én kamp mindre spilt og tre kamper igjen – Stoke har kniven på strupen når de møter Liverpool.

Brighton

14.05.2018 09:22

Dette skriver avisene:«Et perfekt farvel»

Liverpool-spillerne vinket farvel til sitt hjemmepublikum med 4-0 over Brighton, som ble en perfekt generalprøve foran Champions League-finalen om snaue to uker.

13.05.2018 15:22

Milner mangler etter muskelskade

Liverpool har ikke ønsket å ta noen sjanse med James Milner før finalen i Kiev.

13.05.2018 18:16

Se høydepunktene fra siste runde

Se de fire målene til Liverpool på nytt, samt målene fra Newcastle - Chelsea og de ni målene fra Tottenham- Leicester.

Anthony Knockaert

01.12.2017 18:35

Før kamp i motstanderleiren:Bunnsolide Brighton: – De parkerer bussen

Lørdag spiller Liverpool mot et av Premier Leagues aller gjerrigste forsvar.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.10.2018 kl 10:31

Drømmer om å bli på Anfield som kaptein

Trent Alexander-Arnold er den lokale unggutten som har tatt veien fra tribunen til det grønne gresset på Anfield, hvor han håper å bli værende så lenge som

+
20.10.2018 kl 08:40

Før kampen på under minuttet

Her er noen nøkkelfakta før oppgjøret mellom David Wagner og Jürgen Klopp.

+
20.10.2018 kl 08:38

Liverpool er blitt mer modne og smartere i sitt press

Den måten motstanderne spiller på har påvirket Jürgen Klopp og Liverpool i måten de igjen presser motstanderne.

+
19.10.2018 kl 22:45

Tilpasning til større defensiv trygghet har gått utover angrepet

Jürgen Klopp innrømmer at hans lag har mistet noe offensiv rytme som følge av at det er blitt tettet bedre igjen bakover.

+