Før kamp i motstanderleiren:Frykter Brightons svakhet passer Liverpool perfekt

Brighton må vinne borte om de skal ødelegge for Liverpool. Det har de ikke klart siden november.

12. mai 2018 kl 14.59 Arve Corneliussen

– Svakheten vår er å stoppe klikk-klakk-spill. Høye baller inn i boksen frykter jeg ikke, men jeg frykter klikk-klakk-spill på den siste tredjedelen fra dere, sier Ronny Aukrust, Brightons supporterleder.

Når Liverpools supertrio skal sikre Champions League-plass på søndag, blir det mot en temposvak forsvarsrekke.

Med mindre Chris Hughton velger å rotere i sesongens minst viktige kamp for Brightons del, spiller 37 år gamle Bruno høyreback og den irske kraftpakken Shane Duffy midtstopper. Med seg får de Lewis Dunk og Gaetan Bong.

– Vi har meget gode duellspillere, men når det går fort én-mot-én kan vi få større problemer. Det kan være en utfordring for oss. Derfor frykter jeg Salah og at han skal finne tilbake til den godformen, forklarer Aukrust.

Grusom bortestatistikk

Hjemme på Amex Stadium har Hughtons menn levert sterke resultater denne sesongen. De ligger på åttendeplass på hjemmetabellen, noe som blir en niendeplass dersom Burnley vinner i helgen.

Borte er det stikk motsatt. Bare Stoke er dårligere, og Brighton har bare scoret ti mål på fremmed gress. Forrige gang de vant en bortekamp var i november.

Ifølge Aukrust har spillet vært bra også på bortebane, men det har lugget foran mål.

– Det ser litt ut som spillestilen vår ikke står like bra når vi er borte. Jeg er litt usikker på hvorfor uttellingen er så dårlig, men vi har kanskje ikke den samme viljen i avgjørende øyeblikk som vi har hjemme, sier han, og minner om at en spiller som Pascal Gross ikke har scoret når Brighton har vært på reise denne sesongen.

Defensiv taktikk

Det er fremover det har lugget for Brighton borte. Der har de bare sluppet inn 25 mål, like mange som på Amex Stadium. Til sammenligning har Liverpool sluppet inn 28 mål på Anfield i ligaen.

Supporterlederen er ikke i tvil om hva som blir taktikken på Anfield: Brighton skal stenge butikken.

– Du kommer ikke til å få se en eneste overraskelse, konstaterer Aukrust.

STJERNESPILLER:
STJERNESPILLER:  Pascal Gross har levert varene for Brighton denne sesongen. Tyskeren står med 15 målpoeng – sju mål og åtte målgivende. Dermed har han vært direkte involvert i nesten halvparten av Brightons 34 scoringer totalt. På bortebane har han imidlertid bare levert to målpoeng – sist mot West Ham i oktober.

– Vi kommer til å spille slik vi har gjort hele sesongen: Ligge kompakt med laget og holde linjene. Dere kommer til å ha ballen mye, mens vi kommer til å ta overgangene – det er der vi kan lykkes, mener han.

Sannsynligvis blir det José Izquierdo og Anthony Knockaert som skal stå for bortelagets kontringstrussel på søndag. Sistnevnte trekkes frem som lagets formspiller, og var i sprudlende form da Brighton slo Manchester United på hjemmebane for en uke siden. Den franske teknikeren registrerte åtte vellykkede driblinger i kampen.

– Vi kan spille med lave skuldre. Det kan få frem en god kamp av Knockaert. Dette er en typisk kamp som kan passe ham bra – han er en hurtig spiller, og kan utnytte rommene når Liverpool står høyt i banen. Han og Izquierdo kan bli to farlige trusler, advarer supporterlederen.

Elendig form

Når Brighton gjester Liverpool på søndag, er det med optimisme etter å ha fornyet Premier League-kontrakten og slått Manchester United.

Samtidig er formen deres grusom. De ni siste kampene i alle turneringer er de røde djevlene det eneste laget som er blitt slått, og egentlig bunnsolide Brighton har sluppet inn to mål eller mer i fem av kampene.

– Vi hadde en periode der vi slapp inn i hver kamp, og det har vært ulikt Brighton denne sesongen. Noen av målene har vært litt slurvete. Det typiske har vært at vi har slappet av i fem sekunder, og så er det mål. Du kan ikke sette fingeren på noe som har vært så mye dårligere annet enn at vi har vært den ene prosenten svakere i duellene, forklarer Aukrust.

Uansett har det vært en bra sesong å være Brighton-supporter i.

– Vi har vært solide defensivt, og hatt bra progresjon offensivt. Kollektivet er veldig bra – spesielt måten man jobber for hverandre defensivt. Vi har ikke noen stjerner i den forstand, og det har vært en solid laginnsats, oppsummerer han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]