- Jeg har fått betalt for å være tålmodig

Loris Karius visste at han måtte vente på en ny sjanse som førstekeeper, og da ta godt vare på den.

5. mai 2018 kl 21.33 Torbjørn Flatin

Loris Karius har vist stadig fremgang mellom stengene til Liverpool, etter at Jürgen Klopp på nyåret ga ham sin andre sjanse til å være regelmessig startmann i mål for de røde. Den første gangen, forrige sesong, lyktes det ikke like bra og noe manageren nylig klandret seg selv over.

- Manageren så et potensial i meg til å være førstekeeper her, forklarte Karius nylig til BBC Football Focus.

- Mye skjedde den første sesongen. Jeg ble først skadet, jeg kom inn og spilte ikke så bra i noen kamper og Simon spilte virkelig bra. Jeg visste at jeg måtte begynne å spille bra og vente på en ny sjanse til å bli førstekeeper, som var noe jeg hele tiden ønsket.

Buret rent

I årets Champions League har Loris Karius holdt buret rent i seks kamper, en statistikk ingen kan slå i årets turnering.

- Det er stort å oppnå det både for meg og hele laget, kommenterer 24-årige Loris. – Vi har scoret så mange mål og likevel holdt nullen i seks kamper er virkelig positivt. Jeg håper jeg kan øke det til sju, og at det betyr at vi kan vinne trofeet!

- Det er en hyggelig statistikk for en keeper, men kreditten må også gå til mine lagkamerater siden jeg ikke kan få til noe slikt på egenhånd.


Fantastisk finale

Loris Karius er ventet å stå i mål også mot Chelsea på søndag, selv om han fikk en smell i siste kamp mot Roma.

- Jeg fikk en trøkk i skulderen, men det er ikke noe feil med den, jeg vil bli klar til søndag, bekrefter tyskeren.

- Normalt er jeg på ferie, i fjor var jeg i Amerika og tenkte på hvilken utrolig scene det var med utrolige lag og på et utrolig stadion, gliser Loris Karius når det igjen blir snakk om finale i Champions League, som Liverpool skal spille mot Real Madrid 26.mai.

- Det vil bli virkelig spesielt. Å reise dit, spille foran all fansen som har tatt turen og en hel by full av røde. Det vil bli fantastisk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]