– Jeg snakker bare med barna mine på spansk

James Milner fikk ikke lov å gå i rødt av faren, tok tidlig en avgjørelse om å ikke drikke og snakker om hvordan barna endret ham.

25. mai 2018 kl 12.05 Arve Vassbotten

James Milner var fast bestemt på å lære seg spansk, og ønsker at barna skal gjøre det samme.

– Det var da jeg skrev under for City, at jeg begynte å lære spansk for å snakke med David Silva og Pablo Zabaleta, og jeg har fortsatt med det. Jeg har et sted i Spania, og jeg var så imponert over folk som kunne bytte mellom to språk.

– Etter at de to barna mine ble født, har jeg bare snakket til dem på spansk. Kona min snakker til dem på engelsk. De forstår det meste jeg sier. Det er en veldig god gave man kan gi barna sine, sier James Milner i et intervju med The Times.

– Kjæresten min ville fortalt at jeg er sånn, hvis jeg bestemmer meg for noe, gjør jeg det. Jeg er sta, og jeg ønsker alltid å ha rett. Jeg hater å tape.

Ble passet på av Matteo og Viduka

James Milner har hatt en imponerende karriere. To seriemesterskap, en Fa-cup, en ligacup og har spilt 657 kamper til sammen for Leeds, Swindon, Newcastle United, Aston Villa, Manchester City og Liverpool, og har også 61 landskamper for England. Lørdag kan han krone karrieren med den medaljen han mangler, den der det står Champions League-vinner.

– Jeg kom meg gjennom rekkene som 16-åring, og måtte vokse opp veldig raskt.

– Jeg hadde veldig gode senior-spillere som passet på meg som Dom Matteo og Mark Viduka, som jeg lærte masse av, som å alltid være forsiktig i møte med media, lære av andres feil og skandaler, og lære at ord kan bli dratt ut av et intervju selv om det er en uskyldig kommentar, så derfor har jeg alltid vært så tilbakeholden.

– Det er også derfor jeg foretrekker en assist istedenfor et mål. Du får ikke overskriftene, men du har likevel bidratt, sier Milner - som er pasningskonge i Champions League denne sesongen.

Takler det bedre med barn

Nylig døde Ray Wilkins, som han trente under på England U21, og hans gamle lagkamerat fra Aston Villa Jlloyd Samuel.

– Det rystet meg. Jeg var heldig nok til å jobbe med begge, to av de snilleste personene man kunne møte. Vi er i en boble. Vi er i Champions League, og så skjer noe slikt. Det gir deg en reality check. Hvor viktig er fotball i det store bildet? Vi er heldige som kan gjøre det vi gjør. Fotball endrer så mange menneskers liv, og vi elsker det og får så mye ut av det, men det er alltid et større bilde.

– Presset er så høyt når du tar på deg drakta. Samboeren min vil fortelle deg at jeg var forferdelig å være sammen med i to dager om vi tapte. Jeg har nok forandret meg, ser mindre fotball enn jeg pleide å gjøre, og bruker tiden med barna. Den fæle følelsen av å gå av banen og ha tapt, og så drar man hjem. Den er bedre nå når barna roper «pappa!». Wow! Det er bedre, sier han.

Den fæle følelsen av å gå av banen og ha tapt, og så drar man hjem. Den er bedre nå når barna roper «pappa!». Wow! Det er bedre.

– Folk ser oss som fotballspillere med store karrierer, og at vi er ekstremt heldige som får gjøre det. Det har de helt rett i, men baksiden er at man er borte fra familien. Jeg synes det er vanskelig. Jeg har to små barn, og folk forstår ikke hvor ofte man er borte fra dem.

Fikk ikke lov å gå i rødt

FØRSTE GANG I RØDT?
FØRSTE GANG I RØDT?  James Milner fikk ikke lov å gå i rødt da han vokste opp som Leeds-supporter.

Som 16-åring, omtrent samtidig som han slo igjennom i Leeds, bestemte Milner seg for å være avholds.

– Jeg smakte på pappas Strongbow da jeg var yngre, men da jeg var 16 bestemte jeg meg for å ikke drikke.

– Jeg tok bare en beslutning om at hvis det hjelper meg, så gjør jeg det ikke. Jeg er ikke veldig imot drikking, på riktige tidspunkter for guttene er det fint for dem å ta en drink. Men for meg er det en avgjørelse og jeg holdt meg til den.

At Milner på lørdag kan løpe ut i Champions League-finalen i rødt, var nærmest utenkelig da han vokste opp som Leeds fan.

– Jeg fikk aldri lov å bruke rød t-skjorte. Pappa tillot det aldri. helt seriøst. «Vi kan ikke bruke rødt. Vi er Leeds.» Det var rart da jeg signerte for Liverpool å faktisk bruke rødt. Pappa spøkte om det: «det er første gang jeg har sett deg i rødt», sier Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]