Flere kamper, mer penger?  FIFA vil ha et nytt VM for klubblag.

Liverpool kan bli invitert til lukrativ superturnering

FIFA skal ha planer om å arrangere et nytt VM for klubblag.

Ifølge The Times ønsker FIFA å arrangere et sterkt VM for klubblag, eller «Club World Cup», med 24 klubber hvorav 12 fra Europa. Det skal erstatte dagens VM, som avholdes i desember med en representant fra Europa og som blir relativt beskjedent omtalt.

Det nye arrangementet skal foregå hvert fjerde år, med håp om start i juni 2021, og hvor de 24 klubbene er garantert £50M hver fra en gigantisk pott hvor vinneren vil kunne tjene opp til £100M.

Presidenten i FIFA, Gianni Infantino, skal være ivrig etter å få til en avtale før VM starter i Russland midt i juni, og det hevdes at han allerede har fått positiv respons fra klubber som Manchester United, Manchester City og Real Madrid.

Det hevdes at klubbene som eventuelt vil bli invitert fra Europa vil være de som har vunnet den gjeveste europacupen minst tre ganger, som innbefatter Real Madrid, Bayern München, Milan, Liverpool, Barcelona, Ajax, Inter og Manchester United. I tillegg ventes Juventus å bli spurt. Andre aktuelle nevnes som Chelsea, Manchester City, Arsenal, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Porto, Benfica og Borussia Dortmund.

UEFA og Premier League skal være sterkt i mot planene.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
18.07.2018 kl 07:03

Har hentet kraftig dødballskyts

Det kan fort bli flere mål fra dødballer neste sesong.

+
17.07.2018 kl 21:54

Sturridge: – Vil bli i Liverpool

Daniel Sturridge vil kjempe om plassen.

+
17.07.2018 kl 20:04

Brewster har signert ny kontrakt

18-åringen blir en del av førstelagstroppen kommende sesong.

+
17.07.2018 kl 17:19

Awoniyi signerte ny kontrakt

Taiwo Awoniyi signerte tirsdag en ny langtidskontrakt med Liverpool.

+