Disse forlater Anfield

Den lokale journalisten James Pearce har satt opp en liste med navn han ikke tror lenger vil være hos LFC i august.

16. mai 2018 kl 09.46 Torbjørn Flatin

Det er ingen store overraskelser på listen til Pearce, men en rekke antatte overganger for spillere som bl.a. har vært utlånt kan påvirke Liverpools sommerplaner om kjøp.


Keeperskifte?

Simon Mignolet har fylt 30 år og har vært vraket flere ganger ettersom Jürgen Klopp har ønsket å få inn «sin mann» Loris Karius. Mignolet og Karius spilte halvparten av siste sesongs ligakamper hver, og Loris må sies å ha vunnet den duellen selv om Simon også hadde en brukbar sesong. Det vil være overraskende om Simon Mignolet ikke søker seg til en ny klubb, og ditto om Liverpool skulle skape noen vansker for en meget lojal og profesjonell utøver. Spørsmålet er heller om Jürgen Klopp vil søke mot øverste keeperhylle og hente inn en ny førstekeeper, eller om han heller vil gå for en vikar/konkurrent til Loris Karius.

I oversikten til Liverpool nevnes også Adam Bogdan, den 30-årige ungareren som nærmest er blitt glemt etter vraking, utlån og deretter igjen en korsbåndskade. Liverpool vil være veldig interessert i å få ham vekk fra sin lønningsliste.


Can må erstattes

Det er ikke blitt bekreftet, men «alle» forventer at Emre Can skriver under for en annen klubb i løpet av sommeren. Tyskeren var lenge Liverpools beste sentrale midtbanespiller denne sesongen, men vårsesongen har vært en nedtur for den fysisk sterke tyskeren hvor en ryggskade har medført at han mister både finalen i Champions League og VM for Tyskland. Et ønske om en salgsklausul i en ny kontrakt med Liverpool har medført at partene aldri har blitt enig om en ny avtale.

Can har vært et godt kjøp fra Bayer Leverkusen for i underkant av £10M og det laget som sikrer seg hans underskrift, Juventus er vel fortsatt favoritten, vil ha sikret seg en spiller som må være verdt over det dobbelte på dagens transfermarked.


Ungfugl forlater redet?

Hvis det er en liten overraskelse på listen er det at Rhian Brewster fortsatt vegrer seg for å skrive profesjonell kontrakt med LFC. Spissen som ble toppscorer og vinner med England i VM for U17-landslag skal være engstelig for lite spilletid i Liverpool, og tyske klubber som Borussia Mönchengladbach og RB Leipzig skal ha vist sin interesse. En ankelskade hindret ham i å bli involvert når Liverpools tropp ble sterkt belastet nå i vår, og det gjenstår å se om han vil bli involvert under pre-season.


Angripere med måltørke

Daniel Sturridge og Divock Origi har vært sendt ut til henholdsvis West Bromwich og Wolfsburg på lån. WBA rykket ned etter at seks kamper for Sturridge ga null mål, mens Wolfsburg skal spille play-off om å beholde plassen i Bundesliga. Origi har bidratt med beskjedne seks mål på 34 kamper.

Skadene til Sturridge har gjort at Liverpool og Klopp helst ønsker å cashe inn for den rutinerte spissen, men hvem er det som vil ta sjansen på en spiller som er så sårbar og har en høy lønn han ventelig ikke vil gi slipp på? Origi har potensial men synes ikke å passe inn i den lette og bevegelige angrepsfotballen til Klopp. Det virker å være et spørsmål om tilbud og etterspørsmål, og om det er noen som er villig til å komme med et fair bud.

Det samme med Lazar Markovic, som Klopp åpenbart ikke ønsker å ha med i sin tropp. Serberen kostet hele £20M fra Benfica for fire år siden, og har vist glimt under sine låneopphold hos Fenerbache, Sporting, Hull og Anderlecht, men det gjenstår å se om noen er villig til å prøve å hente ham på en permanent avtale.


Lokale gutter som må ut

Til slutt nevnes Jon Flanagan og Connor Randall. To forsvarsspillere fra Merseyside som ikke har greid å komme igjennom nåløyet kalt førstelagstroppen til LFC. Flanagan må sies å ha greid det i en periode, men skader har ødelagt mye for spilleren som nå er blitt 25 år. Flanno har kontrakt på Anfield i en sesong til, men Liverpool vil ventelig la ham gå for nærmest en slikk og ingenting dersom en kjøper skulle melde seg.

Randall spilte 27 ganger for Hearts på utlån siste sesong, etter å ha samlet opp totalt åtte førstelagskamper først og fremst fra cupkamper for de røde stilte med redusert mannskap. Scouseren vil nok få seg en brukbar proffkarriere, men den vil ikke være særlig lenger hos Liverpool FC.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]