Liverpool-keeper vurderer å takke nei til tilbud om ny kontrakt

21 år gamle Andy Firth har fått smaken på førstelagsfotball etter låneoppholdet i Chester.

10. mai 2018 kl 11.15 Einar Kvande

Andy Firth vurderer hvilke muligheter han har foran neste sesong. Han er nå tilbake i Liverpool, men har ingenting i mot å spille for utlånsklubben Chester også i 2018/19 melder The Standard.

21-åringen debuterte for Chesters førstelag tidlig i mars, etter at førstekeeper Sam Hornby ble hentet hjem til Port Vale. Den utlånte Liverpool-keeperen gjorde sine saker bra på Deva Stadium, og fikk totalt 11 førstelagskamper. I to av disse kampene ble han kåret til banens beste spiller.

Firth er blitt tilbudt en ett års forlengelse av kontrakten han har med Liverpool, men fast førstelagsfotball i lavere divisjoner frister også.

– Jeg er blitt tilbudt en ny kontrakt med Liverpool, men jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre ennå, sier Firth til The Standard.

– Jeg kan signere kontrakten, men jeg må forklare dem at jeg ønsker å spille hver uke nå. Jeg har snakket om dette med vår målvaktstrener, John Acheterberg, og han sa han forstod hvordan jeg følte det, og at jeg har fått smaken på førstelagsfotball.

– Tilbudet ligger på bordet, men ballen er på min banehalvdel nå. Jeg må kanskje vurdere andre alternativer for å få spille fast førstelagsfotball et eller annet sted. Men det er selvsagt en mulighet å signere den nye kontrakten med Liverpool, for så å bli lånt ut til en annen klubb.

Chester er et alternativ

Firth legger ikke skjul på at en retur til Chester kan være aktuelt, selv om klubben rykket ned og vil spille i National League North neste sesong.

– Dersom jeg fikk en mulighet i Chester, og den nye manageren ønsker meg 100 prosent, vil jeg ønske å komme tilbake. Klubben har hatt vanskelige tider utenfor banen, og mange spillere har måttet forlate Deva Stadium, men personlig hadde jeg en fin tid i Chester.

– Det har vært fint å få spille så mange kamper. Det må du gjøre uansett nivå. Jeg elsket hvert minutt jeg fikk på banen, og er takknemlig for at klubben ga meg sjansen.

Firth trekker frem den målløse kampen mot Aldershot Town og borteseieren over Barrow som høydepunktene under sitt låneopphold i Chester.

– Aldershot var en merkelig kamp, for det føltes som de hadde ballen nesten hele tiden. Det ga meg en god følelse at jeg gjorde flere redninger som gjorde at vi fikk ett poeng. Spillerne forsvarte seg godt uten ball den dagen, og det var strålende å bli kåret til banens beste spiller. De to seierne jeg fikk være med på husker jeg også godt. Den over Bromley var min første i Chester-trøya. Det var en god kamp hvor jeg gjorde en dobbeltredning mot slutten. Barrow var en stor dag for hele klubben. Vi fikk en borteseier med et veldig ungt mannskap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]