– Man tenker: «wow, hvordan kunne alt det skje i kveld?»

Jürgen Klopp var tydelig preget over alt som ikke gikk Liverpools vei i finalen, da han møtte pressen.

27. mai 2018 kl 10.22 Arve Vassbotten

På pressekonferansen etter finale-tapet i Kiev, var et av de første spørsmålene Klopp fikk om Mohamed Salahs skade og duellen han hadde med Sergio Ramos.

– Gratulerer til Real Madrid, vi må ikke glemme at de vant Champions League i kveld. Men selvsagt var det et viktig øyeblikk i kampen. Jeg vet at hvis man sier noe slikt etter en kamp man har tapt, så høres det ut som man er en litt dårlig taper. Men for meg så det ut som en litt hard duell. Det var litt som wrestling og det var litt uflaks at Mo da lander på skulderen.

Det var litt som wrestling og det var litt uflaks at Mo da lander på skulderen.Jürgen Klopp
SLAPP IKKE TAKET:
SLAPP IKKE TAKET:  Ramos holdt hånda til Salah til han gikk i bakken og skadet skulderen.

– Sjokket til guttene var åpenbart, og vi la oss litt for mye bakpå og Real prøvde å utnytte det for å få et positivt momentum, til vi klarte å finne vår plass igjen. Det var vanskelig, men det var 0-0 til pause og vi kunne justere noen ting og forsvare oss bedre i rommene, som vi gjorde tidligere veldig bra, og spille mer fotball. Og så var de andre avgjørende øyeblikkene målene. De var ganske rare, slik er det bare. Vi vet alle at resultatet er 3-1 til Real Madrid, og det er derfor vi ikke er i vårt beste humør nå åpenbart.

– Føler virkelig med Karius

Klopp roste Bale for måten han kom inn i kampen på, og for brassesparket. Men mente Liverpool definitivt ikke hadde marginene med seg i Kiev.

– Forskjellen er at man trenger litt flaks i fotballkamper, spesielt i en finale, og ikke bare manglet vi flaks - vi hadde ingen pluss uflaks. Det er problemet. I livet må man alltid akseptere slikt, og fortsette. Men i øyeblikket ser man alle de situasjonene og tenker: «Wow, hvordan kunne alt det skje i kveld?». Men kampen er over, og uansett hva jeg sier, vil ikke resultatet endre seg.

TABBER:
TABBER:  Loris Karius hadde en veldig tung dag i mål for Liverpool.

Klopp fikk også spørsmål om han hadde snakket med Karius etter kampen.

– Jeg utvekslet bare noen få ord med han etter kampen, men det er ikke så mye å snakke om. Jeg føler virkelig med han, ingen ønsker slikt, men sånn er situasjonen.

– Vi trenger ikke snakke om det. Han vet det, jeg vet, dere vet det, og nå må han takle det og vi må takle det. Og det kommer vi til å gjøre. Det er ingen tvil om at vi vil støtte han. Det var åpenbart ikke hans kveld.

Klopp beklaget

Og Klopp innrømmer at han selv også hadde det tungt etter finalen.

TUNGT TAP:
TUNGT TAP:  – Vi ville ha alt, men fikk ingen ting, sa Klopp etter kampen.

– Jeg har det ikke bra. Jeg har det det omvendte av fint. Jeg prøver å være profesjonell men det er vanskelig nok. Men som jeg har sagt noen ganger nå. Jeg er ikke viktig. Jeg blir 51 år neste måned, jeg har tapt kamper i livet mitt tidligere, jeg har vunnet kamper. Jeg vet hvordan jeg skal takle det, men man kan ikke unngå følelsen man har på kvelden etter kampen. Vi har en veldig, veldig dårlig følelse, og reisen hjem vil ikke bli den beste vi har hatt i livet. Men vi må akseptere det nå.

– Vi ville ha alt, men fikk ingen ting.

– Men dette var en fotballkamp. Vi forsøkte alt vi kunne for å vinne den, og jeg ville ikke endret på noe i forberedelsene. Jeg gjorde det beste jeg kunne, og det var ikke godt nok. Beklager, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]