Spillerbørs:Mané stilte rekkekamerater i skyggen

Etter en sesong der Mo Salah har vært lagets storscorer og best i angrepsrekka, var det Sadio Mané sin tur å stå fram når det gjaldt som mest.

2. mai 2018 kl 23.29 Tor Sandø

Loris Karius 7

Selvtillit er viktig i fotball og Karius har gradvis fått mer og mer av det utover sesongen. Slipper inn fire mål, men sto likevel en bra kamp. Hadde flere gode redninger. Reaksjonssterk. Hadde også flaks i enkelte situasjoner, blant annet da Aleksander-Arnold handset og det nok burde vært straffespark. Kunne vel muligens tatt 3-2-målet.

Trent Alexander-Arnold 5

Hadde ingen god kamp i Roma. Fant ikke helt plassen sin i forsvarsfireren, hadde store plasseringsproblemer og hadde også problemer med vingen e--Shaarawy. Hadde flere juniorfeil, som er uvant Trent. Må bare glemme denne raskest mulig å fokusere på de tre viktige kampene Liverpool har igjen. Handset og burde hatt straffespark mot seg, muligens også utvisning, i andre omgang.

Dejan Lovren 6

Fikk gult kort tidlig i duell med El-Shaarawy. Gjorde seg ikke bort resten av kampen, men slet litt med Romas offensive skyts mot slutten.

Virgil van Dijk 8

Nederlenderen er bautaen i Liverpool-forsvaret. Han blir bedre og bedre for hver kamp. Stilte Dzeko fullstendig i skyggen. Utrolig god med timingen, taklingssterk og gir alt i duellene. Han får røde supportere mye glede av framover.

Andy Robertson 8

Spiller også han med stadig mer selvtillit. Måten han kommer seg framover på venstresiden. Fullstendig respektløs. Lyktes med det aller meste han prøvde på og la flere gode innlegg som skapte farligheter foran Roma-keeperen.

Jordan Henderson 7

Kapteinen vår gir som vanlig jernet på midten. Løp utallige kilometre på gresset i Italias hovedstad i dag. Hendo er flink til å brette opp ermene og sette inn viktige taklinger og demme opp for farligheter fra Roma. Unner sympatiske Jordan en plass i Champions League-finalen.

James Milner 7

Takk og lov for at selvmålet ikke ble avgjørende. Er maksimalt uheldig da han blir skutt på av lagkamerat Lovren i bakhodet. Gjorde manns jobb på midten, ga alt i taklingene og spilte på vanlig Milner-vis med hjertet utenfor drakta. Koster nok også han på seg et ekstra glis etter at finaleplassen er sikret, Milner som kom fra Manchester City i 2015.

Georginio Wijnaldum 7

Fikk hodet på 2-1-målet etter å ha fått servert en gavepakke fra Dzeko. Nederlenderen gjorde mye av den usynlige grovjonbben på midten. Ikke alltid like lett å få øye på, men løper og løper. Fikk en god del ballkontakt, spesielt i førsteomgangen, og Gini gjorde mye rett i dag.

Mohamed Salah 6

Noe sjelden hendte i Liverpools angrepsrekke i dag. Salah spilte nemlig andrefiolin. Godt for egypteren å være tilbake på Stadio Olimpico og godt for han å smile bredest når sluttsignalet lød. Men Salah gikk ofte i offside i dag og var ikke helt venn med ballen. Men heldigvis har vi andre som kan spille hovedrollene.

Roberto Firmino 8

For en fotballhjerne og for en fotballforståelse. Går på lure løp og spiller sine medspillere gode hele tiden. Hadde flere muligheter selv, men selv om det ikke ble nettkjenning i dag, så spilte han en meget god kamp.

Sadio Mané 9

Bare Liverpool scorer først, sa alle røde i forkant av kveldens kamp. Og så scoret vi først og det var Mane som fikk æren. Firmino fikk en feilpasning til seg og brassen spilte sin senegalesiske rekkekamerat på beste måte. Og alene med keeper gjør ikke raske Mane noen feil. Han er sikker som banken. Hadde også flere muligheter til å score og Roma ble aldri helt klok på toppfarten til vår mann. Liverpools bestemann.

Nathaniel Clyne

Fikk noen få minutter for Aleksander-Arnold.

Ragnar Klavan

Byttet inn sju minutter før slutt og rakk å få straffespark mot seg på en hands. Tvilsomt idømt, siden esteren hadde hånda inn til kroppen. Grov feil av dommeren.

Dominic Solanke

Fikk tre minutter på slutten og pådro seg et gult kort for en duell på midtbanen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]